4.2 C
București
joi, 12 decembrie 2024
AcasăSpecialBilanţ uluitor pentru doi sportivi constănţeni

Bilanţ uluitor pentru doi sportivi constănţeni

În şapte zile calendaristice, la două competiţii majore de pe Bătrânul Continent, doi puşti au reuşit să ia peste zece medalii, performanţă rarisimă într-o perioadă în care sportul cu mingea de celuloid este într-o continuă criză financiară. Mihaela Plăeaşu şi Cristi Pletea sunt cei mai recenţi eroi ai Constanţei, dar şi ai celor de la LPS Nicolae Rotaru.

O certitudine la nici 14 ani

Cristi Pletea este deja o mică vedetă printre tenismenii de masă din România. deşi încă este cadet, copilul minune de la Constanţa are în palmares medalii la juniori sau seniori, majoritatea în probele de dublu. Week-end-ul acesta însă, la Open-ul Italiei, disputat în localitatea Lignano Sabbiadoro, Pletea a reuşit să ia argintul în proba de juniori individual, înainde te a domina copios probele de cadeţi.

Obişnuit cu succesul, elevul lui Viorel Filimon şi al Elenei Sebe s-a înclinat doar în finală, asta în ciuda faptului că majoritatea adversarilor au fost mai mari ca vârstă, iar în proba pe echipe a reuşit să contribuie cu două succese la victoria cu 3-2 în faţa Sloveniei, tot în competiţia dedicată juniorilor.

La cadeţi, Pletea a luat de două ori aur, o dată la simplu, unde l-a învins cu 3-0 pe singurul rival din… România, Florin Spelbuş, şi a doua oară la dublu, alături de „eternul” său coechipier, Rareş Şipoş, duetul fiind medaliat cu bronz la ultimele naţionale de… seniori.

Umbra lui Dragoman

Mihaela Plăeaşu are o poveste asemănătoare cu… Spelbuş. Aruncată de vârstă în aceeaşi grupă cu Andreea Dragoman, constănţeanca trebuie să se mulţumească mereu cu postura de vioara a doua, dar în Italia a reuşit să iasă în evidenţă mai mult decât altă dată. Medaliată cu aur în proba de dublu cadete, Mihaela a cedat în finala la simplu chiar împotriva lui Dragoman, dar aportul ei la aurul cucerit pe echipe a fost major. Astfel, în meciul contra Suediei, Mihaela a pierdut primul meci, dar l-a câştigat pe cel de-al cincelea, şi cel mai important, ajutând-o pe Dragoman să vină acasă cu trei medalii de aur, o „salbă” rară chiar şi la acest nivel. Cu o săptămână înainte, la Metz, Pletea şi Plăeaşu au obţinut patru medalii la Open-ul Franţei, depăşind cu mult aşteptările.

Constanţa, gazda SuperLigii

În acest week-end, Sala LPS Nicolae Rotaru va fi gazda turului secund din cadrul SuperLigii de tenis de masă, competiţie unde CS Farul luptă pentru titlul naţional. Din păcate, fetele cuplului Filimon – Sebe, pleacă cu şansa a patra (din patru echipe) după ce echipa a pierdut principala armă, pe Roxana Iamandi. Potrivit reprezentanţilor clubului constănţean, aceasta a suferit o ruptură de menisc şi trebuie să suporte o intervenţie chirurgicală, astfel că lotul va fi alcătuit din necunoscutele Irina Hoza, Timeea Urszuly, Elena Zaharia şi Andreea Filip. La competiţie mai participă echipele CSM Bistriţa, ACS Dumbrăviţa şi CSM Arad, iar CS Farul ocupă locul al treilea înaintea acestui turneu.

Cele mai citite

Eroare majoră a presei germane înaintea meciului Hoffenheim – FCSB!

Presa germană a încercat să anticipeze formula de start a FCSB-ului pentru confruntarea cu Hoffenheim, din etapa a șasea a fazei ligii Europa League,...

Aderarea completă a României la Schengen, pe agenda Consiliului JAI din 12 decembrie

O propunere legislativă va fi destinată protecției copiilor în mediul online, obligând platformele digitale să raporteze autorităților cazurile de abuz sexual asupra minorilor Președinția ungară...

Avantajele aderării României la spațiul Schengen: beneficii începând cu 1 ianuarie 2025

Spațiul Schengen, zona europeană de liberă circulație, elimină controalele la frontierele interne între statele membre. România va deveni membră deplină Schengen de la 1...
Ultima oră
Pe aceeași temă