REVISTA PRESEI. Ciocnirea civilizațiilor și noul război rece

de Mihai Diac , 07 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 08:33, 07 ianuarie 2016
REVISTA PRESEI. Ciocnirea civilizațiilor și noul război rece

În ziarele de azi citim despre ultimele evoluții ale cazului Bodnariu din Norvegia, dar și despre poziția NATO în fața amenințărilor venite de la Moscova.

Hotnews scrie despre cazul familiei Bodnariu din Norvegia, socotit un exemplu de “ciocnire a civilizațiilor”. Autoritățile norvegiene i-au luat pe cei cinci copii români în custodie pe motiv de violență fizică. Părinții recunosc  faptul că le-au dat  “palme la fund” dar susțin că reacția statului norvegian este disproporționată.  Declarațiile părinților, prezentate de Hotnews, sunt următoarele:

Marius Bodnariu (specialist IT): "Mai ales că soția a crescut aici, cunoaștem că nu sunt acceptate astfel de măsuri de corecție în educarea copiilor în Norvegia. Am încercat să evitîm, dar apar situații în anumite condiții în care se ajunge și la măsuri de genul ăsta".

Ruth Bodnariu (asistentă medicală): "În situații de stres, când se ceartă copiii, când țin un copil în brațe și mâncarea e pe foc și doi se ceartă… în România nu e considerată violență. În Norvegia din păcate asta e caz penal".

Ziarul Gândul scrie despre noua abordare a NATO în relația cu Rusia lui Putin, după ce noua strategie de apărare a Rusiei a declarat că NATO și SUA reprezintă amenințări. Generalul american Philip Breedlove, comandantul NATO din Europa, a declarat că această modificare nu face decât să certifice acţiunile „revanşarde” ale Rusiei din ultimii ani şi că în consecinţă atitudinea NATO şi a SUA se va schimba şi ea. „Multă lume mă întreabă ce e în mintea lui Putin. Nu ştiu sigur, dar pot să mă uit la ce face şi să deduc la ce să ne gândim noi, în partea noastră”. Breedlove a menţionat ca măsuri suplimentarea forţelor americane în Europa şi antrenarea forţelor NATO pentru a le aduce la capabilitate maximă, amintind că SUA nu au mai executat o campanie aeriană de amploare din Afganistan şi Irak, din anii 90-2000.

Ziarul Adevărul prezintă un bilanț al primului an de mandat al președintelui Klaus Iohannis:"Un an cu Klaus". "Primul an de mandat al lui Klaus Iohannis ne dezvăluie un fapt care, până să devină grav, se arată a fi deocamdată îngrijorător: preşedintele nu pare să deţină instrumentele adecvate pentru a se lupta cu nesimţirea şi cu tupeul politicienilor. În faţa unor asemenea provocări, preferă să părăsească demn câmpul de luptă, cu capul semeţ şi cu coada aşezată solemn între picioare", scrie Adevărul.

La rândul lui, Ziarul Financiar propune "zece măsuri de transparentizare pentru guvernul Cioloş". Printre acestea se numără simplificarea sistemului de licitații electronice, publicarea unor sinteze periodice ale cheltuielilor companiilor de stat, dar și a beneficiilor suplimentare care vin "la pachet", alături de salariu, cu fiecare funcție publică.

 

Comentarii

  • Dinu

    07 ianuarie 2016 16:55

    -Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.-Proiectul este lansat de curand si are mari perspective.-NU este necesara niciun fel de experienta!-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.-Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale.-Se lucreaza part-time in timpul liber sau full-time, la alegere.-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email gorun.constantingmail.com

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design