26.1 C
București
duminică, 30 iunie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. La Summitul de la Varşovia, România a fost tratată ca...

REVISTA PRESEI. La Summitul de la Varşovia, România a fost tratată ca un membru NATO de mâna a doua. Klaus Iohannis e fericit

Ziarele de luni scriu despre modul în care a fost tratată România la summitul NATO de la Varşovia, dar şi despre cele mai performante dispozitive de fraudat examene.

Adevărul ne spune “Cum s-a copiat la Bacalaureat 2016. Topul celor mai performante dispozitive de fraudat examene vândute în România”: “Zeci de site-uri oferă spre vânzare dispozitive sofisticate care ajută la copiat, unele ajungând să coste şi peste 2.000 de lei. O simplă căutare pe Google a termenilor „copiat”, „metode de copiat”, sau „cum să copiez” scoate la iveală zeci de site-uri ce comercializează instrumente de ultimă generaţie prin care elevii din România pot frauda un examen. Fără a încălca vreo lege, site-urile româneşti ce pun la dispoziţie pixuri, căşti sau alte dispozitive care îi ajută pe elevi să copieze sunt căutate în special în perioada exemenelor de Bacalaureat sau a Evaluării Naţionale. Iar clienţii sunt în special elevii care nu s-au pregătit suficient pentru a obţine note de promovare”.

Gândul titrează “Românii din Bruxelles au protestat faţă de Barnevernet şi organisme similare” şi detaliază “Câteva zeci de familii de români din Bruxelles au ieşit în faţa Comisiei Europene pentru a atrage atenţia asupra felului în care tot mai multe ţări ”persecută” familii de români, lăsându-i fără copii. Protestatarii au transmis autorităţilor din ţările respective o declaraţie prin care cer reanalizarea tuturor acestor cazuri şi rezolvarea lor în interesul superior al copiilor.

Familiile de români adunate în centrul Bruxellesului vor să ducă până la capăt protestul şi să îl extindă în toate capitalele europene, fiind convinse că aceasta este singura cale pentru revenirea copiilor români în sânul familiilor lor. La protest a participat şi Florin Barbu, tatăl lui Andy şi al Dianei, care au fost încredinţaţi de autorităţile britanice unui cuplu de homosexuali”.

Jurnalul Naţional scrie că Alina Gorghiu, copreşedintele PNL, consideră că autorităţile trebuie să condamne “cât se poate de ferm” gesturile discriminatorii împotriva cetăţenilor care trăiesc în Marea Britanie. Declaraţia Alinei Gorghiu vine după ce un magazin aparţinând unor cetăţeni români a fost incendiat în noaptea de vineri în localitatea Norwich din Marea Britanie”.

Sub titlul “La Summitul de la Varşovia România a fost tratată ca un membru NATO de mîna a doua. Klaus Iohannis e fericit. Prostie sau slugărnicie?”, Ion Cristoiu scrie în Evenimentului Zilei că La finele Summitului NATO de la Varşovia Klaus Iohannis a făcut o Declaraţie de presă fără sfîrşit, împănată generos cu termeni de stat-majorist, astfel că în România nimeni n-a înţeles nimic. Sunt sigur că nici el n-a înțeles nimic, deși a învățat-o pe de rost sîrguincios. Dat fiind că aşa-zişii trimişi speciali ai redacţiilor la Summit n-au făcut altceva decît să-şi asume entuziasmul delirant care făcea să se topească literele mari din acest text, opinia publică din România a reţinut doar rîndurile cît de cît înţelibile  pentru cetăţenii care n-au în familie purtători de epoleţi”.

Cotidianul citează declaraţia făcută de magnatul George Soros pentru Project Syndicate ”Până când cetățenii britanici să voteze pentru a părăsi Uniunea Europeană, criza refugiaților era cea mai mare cu care se confrunta Europa. Această criză a jucat un rol crucial în ceea ce avea să fie mult mai marea calamitate a Brexitului”. Soros crede că “Dacă alegătorii dezamăgiți din Franța, Germania, Suedia, Italia, Polonia și de peste tot din UE ar vedea că Uniunea le aduce beneficii, UE va deveni mai puternică. Dacă nu, se va dezintegra mai repede decât liderii și cetățenii îsi imagineaza acum. Noul pol al problemelor este Italia, care se confruntă cu o criză bancară și cu un referendum în octombrie. Premierul Matteo Renzi are o problemă: dacă nu poate rezolva criza bancară la timp, va pierde referendumul. Aceasta ar putea aduce la putere Mișcarea de 5 Stele, un partener al UKIP în Parlamentul European. Pentru a găsi o soluție , Renzi are nevoie de ajutorul autorităților europene, însă ele sunt lente și inflexibile”.

Hotnews face o “evaluare la cald după summitul NATO: ce-a obţinut România, ce a rămas de negociat şi cum iese Iohannis din prima confruntare serioasă pe politică externă”: “Cred ca e un bilant echilibrat. Nu e nici prilej de triumfalism, dar nici de autoflagelare. E bine ca Romania ramine pe orbita euro-atlantica, e bine ca pozitiile comune cu Polonia se inmultesc si ca Iohannis continua pe directia inceputa de Traian Basescu inca din prima zi a mandatului lui de presedinte”.

Ziarul Financiar titrează “România poate fi la masa celei mai mari investiţii petroliere din ultimul deceniu, 37 de miliarde de dolari: Avem ce negocia şi „da” la schimb. Ce câştigăm?”, iar Wall Street ne prezintă o nouă poveste de succes: “Poveste de succes: cum a ajuns o fostă învăţătoare să câştige aproape 500 de euro pe oră”.

Gazeta Sporturilor ne anunţă că Fiorentina a anunțat oficial transferul lui Ianis Hagi: “Avem plăcerea să vă spunem că am semnat cu jucătorul de 17 ani”, în vreme ce Prosport face o amplă analiză “A câştigat Halep trofee mai “grele” decât un aur olimpic? Cât de dificil e concursul de tenis al JO în raport cu turneele cucerite de Simona până acum”.

Libertatea a aflat în exclusivitate că “Delia a rupt toate barierele în materie de onorariu. Cere 90.000 de euro pentru un concert!”. Click ne anunţă că “Irinel Columbeanu se află zilele acestea în America, unde fiica sa petrece două săptămâni de vacanţă cu mama ei, Monica Gabor. Chiar dacă vineri au plecat împreună, tatăl şi fiica petrec timpul separat. Irina, cu mama ei, în vila din Malibu, iar afaceristul cu Nick Rădoi şi multe bombe sexy, la reşedinţa acestuia din Huntington Beach”. Cancan a aflat că “Temutul Nuţu Cămătaru e mai păzit la Mamaia chiar şi decât preşedintele Klaus Iohannis! A jucat table pe plaja milionarilor cu un alai de bodyguarzi după el!”. 

 

Cele mai citite

Cluj-Napoca: Mai multe persoane s-au autoevacuat după ce un incendiu violent a cuprins un bloc

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă, într-un apartament dintr-un bloc de locuinţe din Cluj-Napoca, iar mai multe persoane s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor, fără...

Parlamentari din peste 50 de state dezbat la București războiul din Ucraina, situația din Orientul Mijlociu și parcursul european al Moldovei, la Adunarea OSCE

Parlamentari din peste 50 de state participante la Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa s-au reunit astăzi la București, pentru cea de-a  31-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă