15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialElevii clujeni ţin cu "U"

Elevii clujeni ţin cu “U”

Un studiu efectuat de către studenţii de la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială din Cluj-Napoca printre elevii din liceele din oraş a arătat că aceştia sunt mai degrabă fani ai Universităţii Cluj decât ai CFR-ului.

Astfel, 29% dintre cei intervievaţi au spus că sunt fani ai alb-negrilor, iar 25,9% susţin formaţia care a cucerit titlul în România de două ori în ultimii patru ani. Băieţii care au la suflet pe Universitatea Cluj sunt majoritari, 42%, în timp ce echipa din Gruia are mai multe fete de partea sa, 27,5%. În schimb, fetele susţin echipa CFR Cluj într-o mult mai mare măsură.

Tinerii preferă Internetul

De asemenea, acelaşi studiu efectuat printre liceenii clujeni a arătat că 17,4% dintre ei nu fac sport deloc, 53,5% petrec cel puţin o oră pe zi în faţa televizorului, iar manelele sunt preferate de 27,6% dintre aceştia.

“Majoritatea elevilor foloseşte Internetul pentru a-şi face temele pentru şcoală şi preferă să copieze la teste în loc să înveţe, iar aproape 7% dintre elevi au declarat că se întâlnesc cu prietenii pentru a se droga”, spun autorii studiului. Studiul a fost făcut în perioada 16-25 iunie, pe un număr de 711 elevi cu vârste cuprinse între 15-19 ani.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă