23.4 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportRidzi si Udrea – mai aproape de urmarirea pernala

Ridzi si Udrea – mai aproape de urmarirea pernala

Deputatii au decis ieri sa recomande inceperea urmaririi penale a fostului ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi, sub acuzatia de delapidare. Un pas inspre urmarirea penala au facut alesii si in cazul ministrului Elena Udrea.

Deputatii s-au pronuntat ieri asupra raportului Comisiei juridice in cazul Monicai Iacob Ridzi, raport in care s-a propus inceperea urmaririi penale in baza raportului intocmit de comisia de ancheta. Propunerea de incepere a urmaririi penale sub acuzatia de delapidare a fost aprobata cu 156 de voturi "pentru" si cinci "impotriva", in conditiile in care deputatii PDL nu au participat la vot, spunand ca este "un nonsens" sa fie ridicata de doua ori imunitatea unui ministru. Adica, o data la cererea DNA, care a inceput deja cercetarile impotriva fostului ministru al Tineretului, si o data in baza concluziilor comisiei de ancheta. Chiar daca dezbaterile pe marginea raportului s-au purtat in urma cu doua saptamani, votul dat ieri a starnit noi dispute procedurale dupa ce reprezentantii PSD si PNL au cerut ca alesii sa se pronunte simultan si asupra numirii lui Ludovic Orban in functia de vicepresedinte al Camerei, devenita vacanta in urma desemnarii lui Bogdan Olteanu ca viceguvernator al BNR.

 

Pana la urma, votul legat de Ludovic Orban, dat separat, a fost amanat, din lipsa de cvorum. In atentia deputatilor s-a aflat ieri si ministrul Turismului, Elena Udrea. Aici este vorba insa de o alta etapa procedurala, alesii pronuntandu-se ieri asupra raportului intocmit de comisia de ancheta condusa de liberalul Ludovic Orban. Raportul – in care Udrea a fost acuzata de abuz in serviciu contra intereselor publice, conflict de interese si neglijenta in serviciu – a fost adoptat cu 125 de voturi "pentru", 98 "contra" si patru abtineri. Asupra propunerii de incepere a urmaririi penale trebuie sa se pronunte insa, in termen de 15 zile, si deputatii juristi. Democrat-liberalii au catalogat raportul comisiei de ancheta drept "o comedie" care duce cu gandul la "almanahe", in vreme ce liberalii au acuzat-o pe Elena Udrea ca a cheltuit "milioane de euro pe mofturi, pe ifose".

 

"Daca tot trebuia inventat un minister pentru Elena Udrea, ar fi trebuit inventat ministerul modei, pentru ca atunci ar fi stiut cat costa geanta Vuitton sau geanta Hermes", a declarat de la tribuna deputatul PSD Nicolae Banicioiu. "Suntem, evident, in campanie electorala, deci toata aceasta cearta, toata aceasta mascarada cu comisia Vanghelie va continua in Comisia juridica, dupa aceea vom vedea in plen, si tot asa, pana trec alegerile. PSD si PNL au majoritate, acum functioneaza la vedere in Parlament", a reactionat ministrul al Turismului la votul dat in cazul sau.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă