14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportRebelii din PSD raman independenti

Rebelii din PSD raman independenti

Generalii din PSD trec in rezerva rand pe rand. In semn de protest fata de retragerea sprijinului politic pentru Gabriel Oprea, vineri seara si-a dat demisia din partid si generalul-antrenor Anghel Iordanescu. Sustinatori ai primarului Pandele au iesit ieri in strada pentru a-i cere acestuia sa nu se retraga de la primarie.

De asemenea, au iesit din "plutonul" social-democrat si ofiterii Gigi Netoiu (fost gradat in politie) si Florin Pandele (fost comandant de nava), primarul din Voluntari. Gruparea disidenta din PSD Ilfov ar fi contactat deja PDL, purtand discutii cu liderul filialei ilfovene, Cristache Radulescu. Liderul PDL a negat insa faptul ca ar fi purtat discutii cu disidenti din PSD, "dar daca ma vor contacta pe viitor, vom discuta". De asemenea, Iordanescu a catalogat o eventuala trecere la PDL drept "porcarii, niste aberatii". El a motivat demisia din partid prin faptul ca nu se mai regaseste in randurile social-democratilor din cauza ultimelor evenimente petrecute in PSD, dar si la nivelul organizatiei Ilfov. Organizatia PDL are mari rezerve in acceptarea demisionarilor PSD deoarece o asemenea inregimentare politica ar putea duce la tensionarea relatiilor de la guvernare dintre cele doua partide.

 

"Acum bat la portile noastre, dar vom vedea, pentru ca situatia este complicata", sustin surse democrat-liberale. De asemenea, filiala PDL are si mari resentimente fata de oamenii lui Oprea din perioada de campanie electorala, cand candidati ai partidului au fost amenintati la telefon de PSD. Mai mult, spun surse din PDL, nu sunt agreate in partid persoane precum Gigi Netoiu si Florin Pandele. Ultimul
si-a anuntat demisia din PSD deoarece risca sa fie dat afara din partid, el fiind organizatorul rebeliunii organizatiei Ilfov din fata sediului central al partidului. Insa, in urma demisiei, Pandele si-ar fi pierdut si calitatea de primar al orasului Voluntari, potrivit Legii migratiei politice. El a declarat ca prefera sa candideze din nou, peste patru ani, ca independent. "Pentru a elimina orice comentarii, eu am spus ca intentia mea este de a candida ca independent.

 

Nu ma simt in stare sa stau sub comanda domnului primar Vanghelie", a afirmat Pandele. Acesta a subliniat ca se astepta sa fie dat afara din partid, la propunerea lui Vanghelie.
Sute de sustinatori ai primarului Florin Pandele au iesit ieri in strada pentru a-i cere acestuia sa nu-si dea demisia din PSD si, drept consecinta, sa-si piarda fotoliul de primar al orasului Voluntari.
La inchiderea editiei, Pandele a revenit asupra deciziei de a-i parasi pe social-democrati, anuntandu-l pe presedintele Mircea Geoana ca nu mai demisioneaza pentru a nu-si dezamagi alegatorii.

» Boc: Ardelean era DEJA in M.O.
Premierul Emil Boc a declarat sambata, la Poiana Brasov, ca scandalul Oprea este o problema interna a PSD si a respins acuzatiile social-democratilor potrivit carora l-ar fi sustinut pe fostul ministru de Interne. El sustine ca numirile secretarilor de stat, inclusiv a lui Virgil Ardelean, erau deja publicate in Monitorul Oficial cand a fost sunat de Mircea Geoana. "Trebuie sa punem deoparte certurile. Suntem parteneri cu cei de la PSD, competitori in toate competitiile ce vor urma, insa trebuie sa fim fairplay", a precizat premierul.

Cele mai citite

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...
Ultima oră
Pe aceeași temă