16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportRadu Stroe, secretar general al PNL

Radu Stroe, secretar general al PNL

Radu Stroe (foto) a fost ales ieri, de catre Delegatia Permanenta, in functia de secretar general al PNL, cu 140 de voturi "pentru", 11 "contra" si sapte abtineri. Crin Antonescu a anuntat ca propunerea sa pentru secretarul general a primit votul conducerii centrale a partidului. "Ii urez succes, in acest mandat deloc usor, domnului Radu Stroe. E vorba despre un veteran al partidului, a mai fost secretar general al acestui partid, a fost si secretarul general al Guvernului, a fost si presedintele Comisiei SRI. E un om cu toata experienta si cu toata sustinerea, asa cum a dovedit votul de azi, si din partea mea ca presedinte, si din partea Delegatiei Permanente, pentru a prelua aceasta activitate foarte dificila", a afirmat presedintele PNL. Radu Stroe i-a multumit lui Crin Antonescu, promitand corectitudine si apararea legilor interne ale partidului.

 

Stroe este membru vechi al PNL, inca din 1990, el devenind parlamentar de Maramures in 2000. A fost secretar general adjunct al guvernului Victor Ciorbea (1997-1998), apoi secretar general al guvernelor Radu Vasile si Mugur Isarescu. In legistratura trecuta a fost presedintele Comisiei de control al SRI. Stroe a fost activist al UTC si PCR, fiind de meserie ofiter de marina, dar si absolvent al Facultatii de Drept. Inainte de 1989, dar si dupa Revolutie, a lucrat in Ministerul Transporturilor, fiind numit chiar inginer principal in administrarea Canalului Dunare-Bucuresti.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă