4.9 C
București
duminică, 24 noiembrie 2024
AcasăSportPDL-iştii îi sar în cap lui Sebastian Lăzăroiu. Ioan Oltean îl acuză...

PDL-iştii îi sar în cap lui Sebastian Lăzăroiu. Ioan Oltean îl acuză de oportunism. Afla aici de ce

Ioan Oltean spune că după ce a obţinut „onorabila” funcţie de ministru cu ajutorul PDL, Lăzăroiu loveşte acum în partid.

„Sebastian Lăzăroiu recidivează într-un mod nepermis, molipsindu-se de boala aceasta a unora care ajung pe funcţii înalte pe seama PDL şi, pe urmă, într-un mod totalmente condamnabil, îşi cultivă propria imagine. Este un gest reprobabil pe care eu îl condamn şi de care mă delimitez. Întotdeauna m-am delimitat de acei oameni lipsiţi de orientare, acei oameni cărora le face plăcere să fie beneficiarii unor avantaje, ale unor demnităţi publice, dar în acelaşi timp se delimitează de cei care i-au propulsat”, a spus Oltean, într-o conferinţă de presă, citat de Mediafax.

Oltean i-a sugerat chiar ministrului să renunţe la statutul de analist politic şi să nu uite că face parte dintr-un Executiv susţinut de PDL. „Îi face plăcere să se numească ministrul Muncii, dar este ministrul Muncii în Guvernul Boc, iar Guvernul Boc este format în marea majoritate din membri PDL. Nu i-a cerut nimeni să se înscrie în PDL, dar nici nu putem permite ca domnia sa să facă afirmaţii iresponsabile. Domnia sa se crede, ştiu eu, noaptea analist politic şi dimineaţa ministru”, a spus Oltean, care va propune ca declaraţiile lui Lăzăroiu să fie disecate şi în Biroul Permanent al PDL.

Ioan Oltean, despre ministrul Muncii: Noaptea e analist, dimineaţa ministru

„O să discutăm la nivel de partid şi vom decide ce facem. Ce pot spune cu certitudine este că mă delimitez şi condamn asemenea declaraţii care fac mult rău PDL, Guvernului din care face parte cu atâta bucurie din partea sa. Vreau să mai spun un lucru şi pe acesta trebuie să-l reţină domnul Lăzăroiu, că nu a ajuns ministru în temeiul calităţilor domniei sale excepţionale. A ajuns ministru că l-a propus PDL”, a spus Oltean. Întrebat ce calităţi îi lipsesc lui Lăzăroiu şi dacă postul de ministru este prea mult pentru Lăzăroiu, Oltean a răspuns: „Îi lipsesc calităţi politice”.

Într-un interviu pentru un cotidian central, Sebastian Lăzăroiu a declarat că a ezitat întotdeauna să se înscrie într-un partid. „Acum aş face-o, dar aş face-o dacă ar fi vorba nu de PDL, aşa cum este el acum, ci de o platformă mai largă de centru-dreapta. (…) Sunt interesat să mă implic în asemenea mişcare, în asemenea platformă (Mişcarea Populară – n.r.)”, a spus Lăzăroiu.

„Deocamdată, este prematur să vorbim de Mişcarea Populară. Deocamdată, avem alegerile din 2012, până în 2014 la alegerile prezidenţiale. Probabil că ideea pe care domnul Lăzăroiu vrea să o spună este că un candidat la Preşedinţie venit de pe zona de dreapta ar avea mai multe şanse decât unul venit din interiorul partidului. Asta e opinia dânsului. Dacă vrea să facă politică, să vină la noi. El este un ministru sprijinit de noi, nu-l opreşte nimeni să aibă opinii”, a declarat Mircea Toader, citat de Mediafax.

Pe de altă parte, Sever Voinescu se arată amuzat de profeţiile fostului consilier prezidenţial. „Eu primesc întotdeauna cu un zâmbet cald şi amical profeţiile domnului Lăzăroiu, dar de cele mai multe ori nu mă mai preocupă dacă se îndeplinesc sau nu. Nu m-au preocupat niciodată profeţiile domnului Lăzăroiu”, a declarat Voinescu.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PDL Roberta Anastase îi recomandă lui Lăzăroiu să se apuce de treabă, fiind nevoie de el în politică, şi nu de poziţia de analist. „Cred că domnul Lăzăroiu trebuie să se apuce de treabă şi să nu mai comenteze ca analist. Cred că este nevoie de o implicare a dânsului în politică, şi nu de poziţia de analist”, a declarat Roberta Anastase. 

 

Cele mai citite

Acord istoric la COP29: 300 de miliarde de dolari anual pentru combaterea schimbărilor climatice în țările în dezvoltare

La cea de-a 29-a Conferință a Organizației Națiunilor Unite privind schimbările climatice, a fost adoptat un acord semnificativ. Acesta impune țărilor dezvoltate să aloce...

Prezența la urne în primul tur al alegerilor prezidențiale: BEC publică date la anumite intervale

Conform deciziei BEC, informații despre prezența votului vor fi prezentate public astfel: Ora 9:30 – pentru situația de la ora 9:00; Ora 15:30 – pentru situația...

Prezenţa la vot la ora 15.30, la nivel naţional este 34,33%. În 2019, era 29,21%

Aproape 500.000 de români au votat până la ora 15.00 la secţiile de vot din străinătate, mai mulţi decât în 2019, când au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă