17 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSportBoureanu: Va fi greu pentru PDL să treacă un nou Cabinet prin...

Boureanu: Va fi greu pentru PDL să treacă un nou Cabinet prin Parlament

Emil Boc trebuie să decidă rapid dacă rămâne sau nu premier şi a avertizat că va fi greu pentru PDL să treacă un nou Cabinet prin Parlament, dacă se va ajunge la o asemenea soluţie, a declarat, astăzi, deputatul PDL Cristian Boureanu, la Radio France International, potrivit NewsIn.

„Cred că orice variantă este posibilă. Mi-este foarte greu să spun ce va decide Emil Boc şi echipa sa pentru că punctele dânşilor de vedere s-au schimbat de la o extremă la cealaltă în ultimele trei luni. Aceeaşi oameni care-i cereau demisia imediată, l-au susţinut ulterior ca premier şi ca preşedinte de partid, iar astăzi unii dintre ei consideră că ar trebui să plece din fruntea Guvernului”, a răspuns Boureanu.

Totuşi, deputatul a opinat că Boc trebuie să rămână la Guvern, deoarece ar fi ceva „unic” ca proaspătul învingător de la congres să fie înlocuit. ” Pentru partid, mă situez pe altă opţiune decât colegii dânsului: cred că odată ales preşedinte, am fi un caz unic în care premierul să-şi dea demisia a doua zi. Pe de altă parte, o schimbare la Guvern s-ar putea să genereze în timp ceea ce nu a reuşit să genereze schimbarea aşteptată la partid, deci să genereze o speranţă şi un plus de imagine pozitivă asupra partidului, bazat pe rezultatele economice obţinute la Guvern”, a adăugat omul politic.

El a mai afirmat că decizia îi aparţine lui Emil Boc, dar că oricare ar fi, trebuie să aibă susţinerea preşedintelui, a coaliţiei şi să fie „rapidă” şi definitivă. „Cred că depinde foarte mult de Emil Boc. E o decizie personală şi cred că trebuie luată extrem de repede şi de ferm într-o direcţie sau în cealaltă pentru a avea efectele scontate, atât la Guvern cât şi la partid. O lungire a acestei incertitudini, va genera neîncredere în măsurile Guvernului, în timp ce asupra partidului se va aşterne din nou imaginea de partid nehotărât”, mai spune Boureanu.

Deputatul PDL a avertizat că trecerea unui nou Cabinet prin Parlament este problematică. „Personal, eu am susţinut menţinerea dlui Boc, mai ales că va fi foarte greu să trecem un nou Guvern prin Parlament. Dar marii jucători pe acest subiect, în afară de PDL, sunt colegii noştri de Coaliţie şi, repet, preşedintele Traian Băsescu”, a conchis el.

Cele mai citite

Portugalia: Trei pompieri au murit într-un incendiu care a mistuit o pădure

În Portugalia, trei pompieri și-au pierdut viața din cauza unui incendiu care a răvășit o pădure din partea de nord a țării. De câteva...

Liga Campionilor la fotbal: Bayern Munchen a zdrobit Dinamo Zagreb cu 9-2

Bayern Munchen a realizat scorul primei etape a Ligii Campionilor la fotbal, în noul format, 9-2 cu Dinamo Zagreb, marţi seara, pe Allianz Arena. În...

Portugalia: Trei pompieri au murit într-un incendiu care a mistuit o pădure

În Portugalia, trei pompieri și-au pierdut viața din cauza unui incendiu care a răvășit o pădure din partea de nord a țării. De câteva...
Ultima oră
Pe aceeași temă