Ninsorile se întorc, marți seara, în cea mai mare parte a țării. Este în vigoare și un cod portocaliu de ger. Temperaturile ar putea ajunge până la -29 de grade

de Roxana Petre , 10 ianuarie 2017 - stire actualizata la ora 20:02, 10 ianuarie 2017
Ninsorile se întorc, marți seara, în cea mai mare parte a țării. Este în vigoare și un cod portocaliu de ger. Temperaturile ar putea ajunge până la -29 de grade

Un cod portocaliu de ger puternic și polei va intra în vigoare, marți seara, în mai multe regiuni. Totodată, meteorologii au emis un cod galben de ninsoare, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Începând de marți seara, ora 22.00, și până miercuri dimineața, ora 08.00,  se vor semnala viscol puternic și polei, în judeţele Constanţa şi Tulcea. Totodată, vor fi intervale cu rafale de 70 - 80 km/h, ninsori puternic viscolite, dar şi precipitaţii mixte ce vor depune polei.

Totodată, un cod portocaliu de viscol puternic va intra în vigoare, marți seara, la ora 23.00, și până miercuri, la ora 15.00, în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău şi Vrancea. Viteza vântului va atinge 70 - 80 km/h, troienind zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

Meteorologii au emis și un cod portocaliu de ger, care va fi în vigoare în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania şi în Maramureş. Meteorologii avertizează că gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între -29 şi -15 grade, iar maximele între -15 şi -10 grade.

Totodată, începând de marți seara și până miercuri, la ora 21.00, va fi în vigoare un cod galben de ninsori moderate cantitativ şi local viscolite. În intervalul menţionat aria ninsorilor se va extinde dinspre extremitatea sud-estică şi va cuprinde treptat jumătatea de est a ţării. În cea mai mare parte a Munteniei şi a Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi temporar în Dobrogea vor fi ninsori moderate cantitativ, iar vântul va avea intensificări cu viteze de 50 - 60 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

În Crişana şi în Banat vremea va fi geroasă îndeosebi în cursul nopţilor şi al dimineţilor, când valorile termice se vor situa frecvent sub -15 grade.


Citește și:  După un ger care a crăpat pietrele, peste România vine un val masiv de zăpadă. Frigul a coborât la -53 de grade. Ar urma să ningă toată săptămâna. Temperaturile se mențin sub -10 grade

 

În Munții Țarcu s-au înregistrat -53 de grade Celsius. În depresiuni și în centrul țării, temperaturile au scăzut până la -31 de grade Celsius. La Întorsura Buzăului au fost -31 de grade. La Făgăraș au fost -27 de grade Celsius, iar la București s-au consemnat -23 de grade Celsius.

 


 

 

 

 

 

 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design