8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialCod galben de vânt puternic, în mai multe județe din țară

Cod galben de vânt puternic, în mai multe județe din țară

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni dimineață, o atenționare de cod galben de vânt puternic pentru zona de munte a județului Suceava și a prelungit avertizările pentru Buzău, Prahova, Argeș și Dâmbovița.

Zonele de munte din judeţele Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa sunt sub atenţionare cod galben de vânt şi ninsoare viscolită până la ora 14.00.

Potrivit meteorologilor, la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va depăși viteze de 70 – 80 de kilometri pe oră. De asemenea, în aceste zone, va ninge viscolit.

Meteorologii au emis o atenţionare asemănătoare, valabilă tot până la ora 14.00, şi pentru zona de munte a judeţului Suceava, unde la altitudini de peste 1.700 de metri rafalele de vânt vor depăşi 90 – 100 de kilometri pe oră, spulberând zăpada de pe creste.

Zonele de munte din judeţele Cluj, Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa au fost sub cod galben de vânt şi ninsori viscolite şi pe perioada nopţii, până luni la ora 8.00.

Cele mai citite

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă