15.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialO bombă artizanală, descoperită în Brazilia înainte de vizita papei Francisc

O bombă artizanală, descoperită în Brazilia înainte de vizita papei Francisc

Armata braziliană a anunţat, luni, că a dezamorsat duminică un dispozitiv explozibil artizanal în toaletele parcării sanctuarului Sf. Maria de la Aparecida, în statul Sao Paulo, unde urmează să se deplaseze miercuri papa Francisc, transmite Mediafax.

„Un dispozitiv explozibil de fabricaţie artizanală a fost descoperit şi neutralizat de autorităţile militate” care l-au distrus, a declarat pentru AFP a doua Brigadă de Infanterie uşoară într-o notă scrisă.

Un purtător de cuvânt al poliţiei militare a precizat pentru AFP că acest dispozitiv era de „putere mică, aproape nesemnificativă” şi că a fost descoperit în toaletele situate într-o zonă a sanctuarului unde nici papa şi nici credincioşii nu urmau să se afle.

Citeşte şi Papa Francisc îşi începe prima sa vizită în străinătate, în Brazilia

Dispozitivul a fost descoperit duminică în cadrul unui exerciţiu de antrenament al forţelor de securitate în pregătire pentru vizita papei.

Grupul de acţiuni tactice (GATE) al poliţiei militare a statului Sao Paulo a „realizat distrugerea dispozitivului fără nicun risc pentru persoane sau patrimoniu”, a precizat armata.

Cinci mii de militari şi poliţişti vor asigura securitatea papei şi a credincioşilor în cadrul deplasării sale la Sanctuarul naţional al Notre Dame din Aparecida, cel mai mare sanctuar închinat Fecioarei Maria din lume.

Papa Francisc şi-a început luni prima vizită în străinătate din pontificatul său la Rio de Janeiro unde va prezida cea de-a 28-a ediţie a Zilelor mondiale ale tineretului (JMJ), până duminică.

Papa, care dedică un devotament special pentru Fecioara Maria, a decis să includă deplasarea la Aparecida într-un program plănuit iniţial pentru predecesorul său Benedict XVI-lea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă