16.3 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialJustiţia americană îi acordă lui DSK mai mult timp să se apare

Justiţia americană îi acordă lui DSK mai mult timp să se apare

Un judecător din New York a decis să-i acorde un termen suplimentar lui Dominique Strauss-Kahn pentru pregătirea apărării în procesul civil intentat împotriva sa de camerista originară din Guineea care îl acuză de agresiune sexuală.

Solicitarea depusă de apărătorii lui Strauss-Kahn a fost acceptată, a afirmat judecătorul Douglas McKeon, într-un document care le cere avocaţilor să prezinte la 26 septembrie răspunsul la plângerea depusă în data de 8 august de Nafissatou Diallo, scrie Mediafax, care citează AFP. Conform procedurilor, răspunsul apărării ar fi trebuit prezentat până la 8 septembrie.

„Solicitarea lui Dominique Strauss-Kahn privind acordarea unui termen suplimentar pentru a răspunde sau a contesta plângerea lui Nafissatou Diallo a fost acceptată”, a precizat McKeon.
El a reamintit că, în momentul depunerii plângerii civile, fostul director FMI „făcea obiectul unei proceduri penale şi, în mod logic, s-a concentrat” asupra acesteia. La 23 august, procuratura din New York a renunţat la procedura penală împotriva lui Strauss-Kahn.

Avocaţii lui Diallo au depus o plângere civilă împotriva acestuia, cerând despăgubiri după agresiunea „sadică şi violentă” împotriva femeii, care îl acuză pe Strauss-Kahn de comiterea unei agresiuni sexuale în data de 14 mai, la hotelul Sofitel din New York.

Procuratura americană nu a reuşit să stabilească dacă relaţia sexuală dintre Strauss-Kahn şi cameristă a fost consensuală sau nu, iar credibilitatea lui Diallo a fost pusă sub semnul întrebării, după ce aceasta a făcut mai multe declaraţii mincinoase în timpul anchetei. Dominique Strauss-Kahn a revenit în Franţa la 4 septembrie, iar duminică va acorda primul său interviu după întoarcerea în ţară.

Cele mai citite

Seara Palatului Elisabeta dedicată municipiului Ploiești – miercuri, 18 septembrie 2024

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va găzdui, la Palatul Elisabeta, miercuri, 18 septembrie 2024, la ora 17, o seară dedicată municipiului Ploiești, Capitala Tineretului...

Atacatorul de la Palatul Parlamentului a fost prins într-o cameră de hotel din București

Bărbatul suspectat de comiterea atacului de la Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București, marți seară. Acesta ar suferi de depresie și...

Seara Palatului Elisabeta dedicată municipiului Ploiești – miercuri, 18 septembrie 2024

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va găzdui, la Palatul Elisabeta, miercuri, 18 septembrie 2024, la ora 17, o seară dedicată municipiului Ploiești, Capitala Tineretului...
Ultima oră
Pe aceeași temă