16.3 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialDSK cere închiderea procedurii civile de la New York, pentru că avea...

DSK cere închiderea procedurii civile de la New York, pentru că avea imunitate diplomatică

Fostul şef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, spune că procesul civil care îl vizează, pentru că ar fi agresat sexual o cameristă din New York, ar trebui închis, pentru că avea imunitate diplomatică în momentul producerii presupuselor fapte, informează NewsIn.

Avocaţii săi susţin că DSK şi-a păstrat imunitatea diplomatică, în calitate de oficial internaţional, din momentul demisiei sale, în luna mai, şi până la întoarcerea în Franţa, relatează BBC News. Fostul director FMI s-a întors la Paris în 4 septembrie, după ce procurorii din New York au renunţat la dosarul penal care îl viza.

În Franţa, el este acuzat de agresarea sexuală a unei scriitoare, Tristane Banon.

Nafissatou Diallo, camerista care îl acuză pe fostul director al FMI că a agresat-o sexual în 14 mai 2011 a deschis în august un proces civil la New York, cerând despăgubiri nespecificate.

Pe de altă parte, avocaţii lui Strauss-Kahn au afirmat că acuzaţiile presupusei victime au afectat activitatea FMI „într-o perioadă de criză financiară şi instabilitate mondială”.

Un judecător din New York a închis la sfârşitul lunii august cazul de agresiune sexuală împotriva fostului director FMI Dominique Strauss-Kahn, după ce procurorii au pus sub semnul întrebării credibilitatea cameristei.

Într-o scrisoare trimisă avocaţilor lui DSK, procurorii au spus că presupusa victimă a minţit despre trecutul ei în cererea de azil în SUA şi despre ce s-a întâmplat imediat după presupusul atac din hotel.

În primul său interviu televizat acordat după scandalul sexual în care a fost implicat la New York, Strauss-Kahn a spus că ceea ce s-a întâmplat a fost o „greşeală morală” de care nu este mândru şi care îi ia şansa de a mai candida la preşedinţie.

Cele mai citite

Adolescent de 14 ani, drogat, prins în timp ce conducea un moped furat

Minorul furase mopedul și avea un pasager în vârstă de 11 ani. Poliţiştii de la Brigada Rutieră l-au oprit, după ce au observat că...

BEC: Candidaturile și listele cu susținători pentru alegerile prezidențiale se depun până pe 5 octombrie

Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerea Preşedintelui României din 2024 a decis, marţi, că, până la 5 octombrie, ora 24,00, partidele politice, organizaţiile cetăţenilor...

TAROM oferă prețuri speciale la zborurile aniversare către Praga și Paris

Compania TAROM oferă 70 de vouchere pentru toate biletele achiziţionate pe site-ul companiei, în data de 18 septembrie, precum şi bilete la tarife începând...
Ultima oră
Pe aceeași temă