19.3 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialDoi angajaţi ai TEPCO, găsiţi morţi la Fukushima

Doi angajaţi ai TEPCO, găsiţi morţi la Fukushima

Doi angajaţi ai companiei de electricitate Tokyo Electric Power (TEPCO), care administrează centrala nucleară Fukushima Daiichi, care fuseseră daţi dispăruţi după cutremurul de 9 grade urmat de tsunami de la 11 martie, au fost găsiţi morţi, a anunţat duminică TEPCO, citat de Agerpres.

 

După catastrofa naturală care a devastat nord-estul Japoniei, avariind grav centrala nucleară de la Fukushima, tinerii de 21, respectiv 24 de ani, însărcinaţi cu inspectarea camerei turbinei reactorului nr. 4, au fost grav răniţi şi au decedat.

Cadavrele acestora au fost descoperite miercuri, în mediu radioactiv, fiind necesare măsuri de decontaminare laborioase, a precizat Kyodo. Decesul celor doi bărbaţi, produs după toate probabilităţile la 11 martie, a fost anunţat oficial abia sâmbătă.

La peste trei săptămâni de la oprirea sistemului de răcire al centralei, riscul unei catastrofe nucleare persistă la Fukushima, iar deşeurile radioactive existente sporeşte riscul unei poluări durabile şi pe zone extinse ale mediului înconjuirător, notează AFP.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă