-0.2 C
București
miercuri, 1 ianuarie 2025
AcasăSpecialZonele pietonale din Sibiu, protejate impotriva accesului auto

Zonele pietonale din Sibiu, protejate impotriva accesului auto

Primaria Sibiu va demara incepand cu jumatatea lunii iulie actiunea de montare a unor limitatoare de acces auto in zonele pietonale din centrul istoric protejat al municipiului.
„Aceasta masura a fost luata cu scopul de a proteja zona pietonala a centrului istoric impotriva traficului auto, asigurand in acelasi timp accesul autovehiculelor care aprovizioneaza societatile comerciale din zona, intr-un anumit interval orar. Astfel, sibienii si turistii se vor putea bucura de centrul istoric fara a fi deranjati de traficul auto. Este si o masura antipoluanta pentru ca pietonii nu vor mai fi afectati de noxele auto si nici de praful antrenat de circulatia acestora. De asemenea, masura luata va asigura conservarea pe o mai lunga durata a noului pavaj asternut in Piata Mare, Piata Mica, Piata Huet si pe strada Nicolae Balcescu”, a spus primarul Klaus Johannis.
Masura de instalare a limitatoarelor de acces este o premiera in Romania si face parte din planul de management al centrului istoric, in conformitate cu normele UNESCO, de protejare a patrimoniului istoric, in vederea conservarii cladirilor si monumentelor arhitecturale situate in aceasta zona.
Limitarea accesului auto in zona pietonala va fi una permanenta in zonele din „epicentru”, iar in cateva puncte de acces vor fi amplasati piloni hidraulici mobili, ce vor putea permite accesul pe baza unei cartele magnetice cu abonament.
„Masinile serviciilor de urgenta (pompieri, salvare, politie) vor detine cartele cu acces nelimitat si chiar in aceste zile vom incepe sesiuni de informare si instructaj cu reprezentantii acestor servicii”, a declarat Johannis.
Pentru limitarea accesului auto in Piata Mica va fi amplasata o bariera la accesul dinspre Podul Minciunilor, iar toate zonele de acces in zona pietonala vor fi supravegheate permanent de camere de luat vederi. Costul achizitionarii echipamentului este de 350.000 de lei noi (3,5 miliarde de lei vechi).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă