17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialVoleibalistele din Constanţa, la un pas de calificare

Voleibalistele din Constanţa, la un pas de calificare

CSV 2004 Tomis joacă, în această seară, în Liga Campionilor, fetele având posibilitatea de a se califica în faza următoare a întrecerii.

 

Mai sunt de disputat două etape din faza grupelor Ligii Campionilor la volei, competiţie în care sunt angrenate şi două formaţii constănţene. Prima rundă este programată în această seară, ambele echipe urmând a juca în deplasare.

Fetele de la CSV 2004 Tomis joacă pe terenul campioanei Germaniei, Scweriner SC, în această seară, cu începere de la ora 19.00. Echipa constănţeană merge pe terenul nemţoaicelor cu ascendentul moral dat de victoria din tur. La Constanţa, CSV 2004 s-a impus, dar greu, cu scorul de 3-2, asta după ce a condus cu 3-2.

Formaţia antrenată de Darko Zakoc este pe locul trei în clasamentul grupei, la doar un punct de poziţia secundă, ocupată chiar de Scwerinner. În cazul unui succes de trei puncte (3-0 sau 3-1), echipa de pe litoral se poate considera calificată în faza următoare a întrecerii, indiferent de rezultatul din ultimul joc, cel cu formaţia italiană Robur Tiboni Urbino (marţi, ora 19.00, la Constanţa). Constănţencele mai au însă şi varianta unei înfrângeri în Germania şi unui succes obligatoriu cu Urbino. În acest caz, CSV va termina cel mai probabil pe locul trei, dar cu puncte suficiente pentru a se califica de pe această poziţie.

Băieţii de la CVM Tomis sunt şi ei pe locul trei în grupă, dar şansele lor la calificare sunt destul de mici. Borota şi compania au acumulat patru puncte din disputele cu Fenerbahce Istanbul, dar mai au de jucat cu favoritele grupei şi astfel şansele să acumuleze alte puncte sunt infime. Primul meci din cele două rămase este programat în această seară, cu începere de la ora 21.30. Adversara echipei de pe litoral este nimeni alta decât formaţia care în sezonul trecut a disputat finala Ligii Campionilor, PGE Skra Belchatow. Gruparea poloneză este favorită certă, la Constanţa ea reuşind să se impună categoric, scor 3-0.

Săptămâna europeană, încheiată de HCM

În această săptămână, Constanţa are trei reprezentante în Liga Campionilor. În afara celor două echipe de volei, în cea mai puternică întrecere continentală rezervată formaţiilor de club mai evoluează şi handbaliştii de la HCM Constanţa. Toma, Popescu şi compania vor juca şi ei duminică. Şansele unui succes sunt însă infime, ei urmând a evolua pe terenul liderului autoritar al grupei, formaţia ungară MKB Veszprem.

3 este locul ocupat în clasamentul grupei din Liga Campionilor atât de CSV Tomis, cât şi de CVM.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă