2.4 C
București
sâmbătă, 4 ianuarie 2025
AcasăSpecialUrgenţe medicale la standarde europene

Urgenţe medicale la standarde europene

Peste o mie de studenţi din Cluj şi Târgu Mureş vor studia medicina de urgenţă după cele mai înalte standarde care se practică în Europa la această oră printr-un proiect european în valoare de 9,5 milioane de lei, la cele mai moderne tehnici. Proiectul vizează nu atât aparatura cât o curriculă inovativă şi schimburi de experienţă între specialiştii în medicina de urgenţă din mai multe ţări.

Proiectul a fost lansat la Cluj de subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, care a declarat că prevede creşterea compatibilităţii programelor de studii universitare de licenţă cu cerinţele pieţei muncii.

Noi standarde în medicina de urgenţăă

Obiectivele proiectului sunt dezvoltarea unei curricule îmbunătăţite pentru studenţi, în domeniul medicinii de urgenţă, promovarea schimburilor de bune practici transnaţionale cu sprijinul partenerilor din Franţa, dezvoltarea cursurilor on-line, a e-learning-ului şi a unei biblioteci virtuale.

„Vor fi 1200 de studenţi de la UMF Cluj-Napoca şi UMF Târgu-Mureş care vor fi instruiţi în medicina de urgenţă prin metode moderne. Proiectul prevede şi creşterea compatibilităţii programelor de studii universitare de licenţă cu cerinţele pieţei muncii. Durata proiectului este de 24 de luni”, a afirmat Raed Arafat, care este totodată şi managerul proiectului.

Expertiză franceză

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a fost însoţit de generalul Julien Henri, din partea Societăţii Franceze de Medicină de Catastrofă, care, la rândul său, că un grup de experţi din ţara sa vor acorda consultanţă pentru realizarea noii curricule.

Proiectul „Curriculă îmbunătăţită şi forme interactive de predare-învăţare pentru specialităţi din programul de studii de licenţă de la facultăţile de medicină” este derulat de Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu”, împreună cu UMF Târgu-Mureş, Societatea Franceză de Medicină de Catastrofă, Fundaţia pentru SMURD şi Asociaţia „Shotron” din Bucureşti. Finanţarea a fost obţinută prin Fondul Social European prin programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, POSDRU.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă