20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialTimisoara ramane fara zboruri low-cost

Timisoara ramane fara zboruri low-cost

» Compania aeriana low-cost Sky Europe a decis sa renunte la cursele Timisoara-Viena

» Aeronavele Boeing 747 mai pleaca spre capitala Austriei doar in zilele de 14, 16 si 23 decembrie

» Sky Europe si-a inceput activitatea pe aeroportul timisorean in urma cu cateva saptamani

Prima si singura companie aeriana low cost care opera pe Aeroportul International "Traian Vuia" din Timisoara, Sky Europe, va renunta la cele patru zboruri inaugurate in 28 octombrie, catre Viena.  
Vestea anularii unor zboruri a fost sesizata de mai multi studenti timisoreni care invata in capitala Austriei si care sperau sa vina acasa de sarbatori. Conducerea aeroportului timisorean a recunoscut in urma cu cateva saptamani ca sunt unele probleme, pentru ca avioanele Boeing 737 decolau la capacitate in medie de doar 50%. Compania aeriana a oferit preturi promotionale foarte avantajoase, pornind de la un eurocent plus taxe de aeroport, tocmai pentru a putea atrage clientii.
Concurentul principal al Sky Europe, Austrian Airlines, are curse zilnice catre Viena, iar de patru ori pe saptamana are chiar cate doua zboruri pe zi. Preturile acestei firme, pentru un zbor catre Viena, incep de la 69 de euro plus taxe de aeroport.
"Mai avem trei zboruri de la Timisoara, in zilele de 14, 16 si 23 decembrie. Zborurile vor fi anulate din motive comerciale", a declarat, pentru Romania libera, Bogdan Radu, team support la Sky Europe Romania, filiala Bucuresti. Pasagerii care si-au achizitionat bilete pentru alte zile nu si-au primit inca banii inapoi, dar reprezentantul Sky Europe a precizat ca sumele vor fi returnate sau clientilor li se vor oferi alte zboruri.

Timpul parcurs cu avionul de la Timisoara la Viena este de 50 de minute, in timp ce cu masina se ajunge in circa cinci ore, pe autostrada. Conditiile bune de trafic si distanta relativ mica ar putea fi o explicatie pentru lipsa de pasageri pentru aeronavele Sky Europe. "Suntem multi studenti aici care ne bucuram de ofertele lor. Asa, trebuie sa dam 80 de euro pe autocar si drumul dureaza o noapte", spune Luiza Puiu, o tanara plecata la Viena la studii.
Potrivit unor date oficiale, traficul aerian de pasageri de pe aeroportul din Timisoara va depasi cifra de 1,5 milioane, in 2010. Anul trecut, aproape 900.000 de calatori au tranzitat principala poarta aeriana din vestul tarii.

Cele mai citite

Dacia reduce prețurile pentru majoritatea modelelor, în contextul unei piețe auto în declin

Prețurile modelelor Dacia pe piața din România au fost ajustate în contextul provocărilor economice și al scăderii cererii de automobile noi, cu reduceri semnificative...

Ministrul Câciu: România își bazează deficitul pe investiții, singura cale spre dezvoltare economică

Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a declarat că România se numără printre puținele țări din UE al căror deficit bugetar este generat...

Romgaz a încheiat un contract de creditare în valoare de 150.000 de milioane de euro

Linia de creditare este deschisă pentru 3 ani și va acoperi nevoile de capital de lucru ale Romgaz Romgaz a notificat investitorii de pe bursă...
Ultima oră
Pe aceeași temă