» La Galati, PSD-PC are sapte parlamentari, PD-L patru, iar PNL doi.
» La Braila, dupa redistribuire, dreapta a reusit sa obtina trei mandate de parlamentar din totalul de sapte.
Etapa a doua a repartizarii mandatelor de parlamentari a provocat si la Galati surprize si nemultumiri. Multi dintre candidatii care nu obtinusera 50%±1 din voturile valabil exprimate, in cea mai mare parte candidati PSD, se asteptau sa devina parlamentari, dar algoritmul de calcul care introduce proportionalitatea reprezentarii parlamentare le-a spulberat asteptarile. In colegiile 1, 2, 6 si 7 pentru Camera Deputatilor victoriile au revenit candidatilor pe care votul popular i-a plasat in fruntea ierarhiei. In Colegiul nr. 1 a devenit deputat secretarul de stat la MIRA Victor Dobre (PNL), care obtinuse 8.765 voturi, iar in Colegiul 2 a devenit deputat secretarul executiv Mircea Toader (PD-L), care obtinuse 9.524 de voturi (43,22%).
In Colegiul 6, victoria i-a revenit lui Florin Paslaru (PSD), cu 9.355 voturi (38,15%), urmat de Doru Resmerita (PD-L), care a obtinut 8.716 voturi (35,54%), iar in Colegiul 7 candidatului PSD Lucretia Rosca cu 9.095 voturi, (47,08%). "Probleme" au aparut in Colegiile 3 si 9 pentru Camera Deputatilor. In Colegiul 3, la votul popular victoria fusese obtinuta de Cornel Hamza (PSD) cu 7.165 de voturi (41,85%), urmat de Emil Strunga (PNL) cu 4.000 voturi (23,36%) si Carmen Axenie (PD-L) cu 3.949 de voturi (23,06%), dar deputat nu au devenit nici Hamza, viceprimar in comuna Ivesti, nici Strunga, deputat PNL de Galati in mandatul 2004/2008, ci Carmen Axenie, avocat la Tecuci. La Colegiul 9 castigator al votului popular a fost Aurel Nechita (PSD) cu 8943 voturi (44,91%), urmat de Mihail Boldea (PDL) cu 6.957 (34,94%), dar la etapa a doua, algoritmul de calcul l-a impus deputat pe Boldea.
In Colegiul 1 Senat, de la Tecuci, a devenit senator Laurentiu Chirvasuta (PSD), care castigase competitia din colegiul sau cu 20.895 voturi (36,05%). Voturile acordate candidatilor PD-L si PNL in Colegiile de Senat nr.1 si nr.2 din judet, 26.228 voturi acordate candidatilor PD-L Constantin Petrea si Petru Lificiu, respectiv 19.735 voturi acordate candidatilor PNL Paul Pacuraru si Sorin Ungurianu, nu puteau ramane fara reprezentare si in baza algoritmului de calcul, Biroul Electoral Central a hotarat reportarea acestora la colegiile de Senat din Galati, fiecare dintre cele doua partide dobandind cate un mandat de senator.
In Colegiul 3 Senat, a obtinut mandatul de senator Marius Necula, iar in Colegiul 4, a devenit senator Paul Ichim (PNL), cel care a reusit sa transforme sectia sa intr-una de tip occidental, cu amenajari moderne, in care pacientii au grupuri sanitare, televizoare si frigidere in fiecare salon.
La Braila, etapa doua a uninominalului a facut "restitutio in integrum"
A doua etapa de distribuire a mandatelor de parlamentar a adus la Braila o usoara echilibrare a reprezentarii in forul legislativ, dreapta reusind sa obtina 3 mandate de parlamentar, din totalul de 7, dupa ce la votul popular, candidatii PSD se plasasera pe locul 1 in toate colegiile. In etapa a doua, Biroul Electoral Judetean a repartizat celelate 5 mandate: in Colegiul 2 Senat, Constantin Cibu, iar pentru Camera Deputatilor in Colegiul 1 – Diana Tusa (PNL), in Colegiul 2 – Eugen Badalan (PD-L), in Colegiul 3 – Viorel Balcan (PSD) si in Colegiul 5 – Cristian Rizea (PSD). Prin aceasta distributie, PNL si PD-L au obtinut, "restitutio in integrum", reprezentarea parlamentara din mandatul 2004/2008, cand PNL a detinut un mandat de senator si unul de deputat, iar PD-L a detinut un mandat de deputat.
La votul popular, Cibu se plasase pe locul 3, cu 8.940 voturi (18,09%), dupa Viorel Dragomir (PSD), care obtinuse 23.928 voturi (48,41%) si Nicolae Mitroi (PD-L), cu 11.177 voturi (22,61%). si pentru Diana Tusa, sefa de cabinet a actualului presedinte a Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, obtinerea mandatului de deputat la 30 de ani va reprezenta o lansare in cariera politica. Ea a aparut la Braila, in urma cu doi ani, fara sa aiba vreo legatura cu orasul, doar ca reprezentant al Organizatiei de Tineret PNL preocupat de reorganizarea OTPNL Braila. Ciudata aparitie, insistenta sa de a candida pentru un mandat de deputat PNL de Braila, dar mai ales faptul ca a inceput sa se implice in "jocurile" locale i-a suparat pe liderii liberali locali, care au incercat sa o puna la punct, dar nu au putut sa ii interzica sa candideze, dat fiind sprijinul pe care Diana Tusa il are la Bucuresti.
La votul popular, Tusa obtinuse 4.316 voturi (22,3%), plasandu-se pe locul 3, dupa Daniela Bartos (PSD), cu 6.315 voturi (40,6%) si Florin Carligea (PD-L), cu 4.316 voturi (27,75%). si pentru generalul in rezerva Eugen Badalan (PD-L), mandatul de deputat de Braila inseamna o relansare, dupa ce in iunie a pierdut cursa pentru Primaria Braila. El a fost cercetat de DNA si a fost trimis in judecata sub acuzatia de abuz in serviciu, in dosarul unor afaceri derulate intre armata si Tofan Grup, pe vremea cand Badalan era seful Marelui Stat Major al Fortelor Terestre. Eugen Badalan a obtinut 6.942 voturi (29%), plasandu-se in urma lui Doru Damian (PSD), cu 10.726 voturi (45%). Ceilalti doi deputati aparuti in etapa a doua sunt Viorel Balcan (PSD), director la Drumuri si Poduri, fost senator si fost sef al PSD Braila.
PARLAMENTARI DE BRAILA
Senat
Colegiul 1 Senat – Ion Rotaru
Colegiul 2 Senat – Constantin Sever Cibu
Camera Deputatilor
Colegiul 1 Camera Deputatilor – Diana Adriana Tusa
Colegiul 2 Camera Deputatilor – Eugen Badalan
Colegiul 3 Camera Deputatilor – Viorel Balcan
Colegiul 4 Camera Deputatilor – Mihai Tudose
Colegiul 5 Camera Deputatilor – Cristian Rizea
PARLAMENTARI DE GALATI
Senat
Colegiul 1 Senat – Laurentiu Chirvasuta – PSD
Colegiul 2 Senat – Gheorghe Saghian – PSD
Colegiul 3 Senat – Paul Ichim – PNL
Colegiul 4 Senat – Marius Gerard Necula – PD-L
Camera Deputatilor
Colegiul 1 Camera Deputatilor – Victor Dobre – PNL
Colegiul 2 Camera Deputatilor – Mircea Toader – PD-L
Colegiul 3 Camera Deputatilor – Carmen Axenie – PD-L
Colegiul 4 Camera Deputatilor – Viorel stefan – PSD
Colegiul 5 Camera Deputatilor – Dan Nica – PSD
Colegiul 6 Camera Deputatilor – Florin Paslaru – PSD
Colegiul 7 Camera Deputatilor – Lucretia Rosca – PSD
Colegiul 8 Camera Deputatilor – Bogdan Ciuca – PC
Colegiul 9 Camera Deputatilor – Mihai Boldea – PD-L