17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialSpadasinii constănţeni au ratat la mustaţă medaliile

Spadasinii constănţeni au ratat la mustaţă medaliile

Sportivii constănţeni au fost la un pas de medalii la recent-încheiata ediţie a Campionatului Naţional rezervat spadasinilor cadeţi. Oraşul de pe litoral a fost reprezentat de sportivi de la Clubul Sportiv Şcolar nr. 1, antrenaţi de către Ion Niţulescu şi Monica Marinescu. Echipa C.S.S.1 a încheiat concursul în imediata apropiere a podiumului, pe locul 4. Cei care au luptat pentru acesta au fost George Drobot, Florian Florea, Constantin Drăgoi şi Dan Zelenschi. Florea a fost angrenat şi în concursul de simplu, pe care l-a încheiat însă doar pe locul 11.

La întrecerea ce a avut loc la Craiova au participat şi sportivii de la C.S. Farul Constanţa. Echipa clubului a încheiat concursul pe locul 8, în timp ce, la individual, Gleb Nistor a ocupat ghinionistul loc 13. El a tras şi pentru echipă, alături de Nicolae Drăgoi şi de Andrei Dogaru. Chiar înaintea Campionatului Naţional, Gleb şi Dogaru au impresionat la Cupa Bucureştiului, unde au reuşit să ia medaliile de aur şi, respectiv, bronz.

La capitolul medalii trebuie amintită Raluca Văcăraşu. Sportiva legitimată la CS Farul este una dintre scrimerele de perspectivă ale României. Ea este medaliată cu bronz la Campionatele Naţionale rezervate speranţelor. Constănţeanca a reuşit să cucerească luna trecută medalia de bronz la doar 13 ani, în condiţiile în care a tras împotriva unor sportive cu doi ani mai mari decât ea. La acelaşi concurs, colega Ralucăi Văcăraşu, Mihaela Spătaru, a încheiat pe locul 23, din cauza unor probleme de sănătate.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă