16.3 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialReforma cu dotari de pe vremea bunicii la Spitalul din Resita

Reforma cu dotari de pe vremea bunicii la Spitalul din Resita

Spitalul Judetean din Resita nu a avut parte de reparatii capitale inca de la constructie, in 1975, in tot acest timp fiind facute doar mici carpeli la cele trei cladiri ale institutiei. Pana in acel an, populatia din judetul Caras-Severin avea la dispozitie doua sectii – „Dr. Ciprian Foias” si „Dr. Iacob Meila” – construite in 1942, respectiv 1957.
In lipsa banilor, dotarea cu aparatura de specialitate a institutiei medicale lasa de dorit, personalul multumindu-se cu mostenirea de peste ani. De pilda, la Sectia de Boli Contagioase „Ciprian Foias”, personalul auxiliar este nevoit sa lucreze cu un uscator si o presa de calcat rufe fabricate in 1941 in Germania. Din cauza unei piese uzate, presa este ca si casata, caz in care nu este greu de anticipat ce se va intampla cu lenjeria bolnavilor.
Conducerea spitalului a solicitat conducerii Consiliului judetean sa aloce cel putin 600.000 RON, bani care vor fi folositi pentru reparatii urgente la spalatorie, dar mai cu seama la bucatarie, unde apa se infiltreaza prin tavan.
Totodata, medicii spera ca la rectificarea bugetara din luna septembrie, spitalului sa i se repartizeze banii necesari achitarii unei parti din datoriile istorice, cifrate la 6,3 milioane RON. Este asteptata si implicarea efectiva a Primariei Resita, care ar putea ajuta institutia cu o parte din incasarile rezultate din vanzarile de spatii medicale existente in policlinica noua.
Cu toate promisiunile existente la nivel de autoritati judetene, este, insa, greu de crezut ca lucrurile se vor indrepta pe viitor. Dovada sta faptul ca aproape toti banii alocati, anul acesta, de Consiliul Judetean au fost cheltuiti doar pentru achitarea, si aceea partiala, a facturilor la diverse utilitati.
Zilele trecute s-a constituit Consiliul Consultativ al Spitalului Judetean, ce functioneaza in locul Consiliului de Administratie, ai carui membri au luat un prim contact cu realitatea trista din aceasta institutie medicala.

Cele mai citite

Parlamentul Georgiei interzice prin lege propaganda LGBT

O lege împotriva propagandei LGBT a fost adoptată de Parlamentul Georgiei, marți. Este legea supra "valorilor familiale şi protecţiei minorilor", inspirată de legislația rusească...

Atacatorul de la Palatul Parlamentului a fost prins într-o cameră de hotel din București

Bărbatul suspectat de comiterea atacului de la Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București, marți seară. Acesta ar suferi de depresie și...

Liga Campionilor la fotbal: Bayern Munchen a zdrobit Dinamo Zagreb cu 9-2

Bayern Munchen a realizat scorul primei etape a Ligii Campionilor la fotbal, în noul format, 9-2 cu Dinamo Zagreb, marţi seara, pe Allianz Arena. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă