5.3 C
București
sâmbătă, 4 ianuarie 2025
AcasăSpecialProfanatorii de morminte

Profanatorii de morminte

Cladiri marcate cu insemne satanice, cimitire vandalizate si ritualuri tinute in secret in cladiri abandonate. Desi multi considera ca cei care se inchina „Bibliei Satanice” nu reprezinta un pericol, avand in vedere ca „scopul” lor este de a se autodistruge treptat, din „meniul” acestora nu lipsesc drogurile si prostitutia. Autoritatile spun ca de cele mai multe ori hotii si criminalii se folosesc de imaginea acestor culte ca un paravan.
Impactul social, prin faptele pe care le comit cei ce apartin diferitelor culte satanice, este imediat si socant. Rasturnarea crucilor din cimitire, pictarea a diferite insemne pe cavouri si vandalizarea sicrielor sunt cele mai cunoscute fapte pe care adeptii le comit in mod frecvent. Cel mai terifiant caz in Constanta a avut loc in anul 1995, luna mai, cand fratii Tiberiu si Horatiu Pintilie, racolati de cultul „Fratii Stapanului”, au comis doua crime, insemand cadavrele cu diferite semne satanice. De la acea data, desi numarul adeptilor a continuat sa creasca constant, s-au semnalat doar incidente minore rezumate la desenarea peretilor si vandalizarea locurilor de veci. Nu de putine ori insa anchetele demarate in cazul actelor grotesti comise in cimitire si care au avut ca punct de plecare investigarea cultelor satanice s-au dovedit a fi piste false. Din luna decembrie 2005, Centrul Zonal de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog Constanta a primit o directiva prin care le-a fost ridicata obligatia de a monitoriza si cerceta asemenea grupari. Sa fie oare de vina faptul ca ancheta in dosarul MISA a plecat de la Constanta?

Cazul „Iosca”

In 1988 politistii constanteni au demarat o ampla ancheta dupa ce nu mai putin de cinci morminte au fost profanate. In doar cateva luni oamenii legii au reusit sa il identifice pe autor. Iosif Budosca, zis „Iosca”, nascut in 1949, in judetul Neamt, era angajat ca gropar la Cimitirul Central. Retinut si condamnat la cinci ani de inchisoare, „Iosca” a recunoscut ca facea acest lucru pentru a vinde podoabele celor inmormantati. In 1990 barbatul a fost eliberat din penitenciar. De la acea data el a umblat prin Roman, judetul Neamt, si Vrancea, perioada in care a mai incasat o condamnare pentru furt.
In 1997 a fost eliberat si un an mai tarziu s-a intors la Constanta. Politistii spun ca aici s-a apucat de prima „meserie”, nu inainte insa de a se angaja din nou ca gropar la Cimitirul Central. Astfel, au fost descoperite o serie de sase profanari, doua la Cimitirul Palas si patru la Cimitirul Central. Pentru descoperirea autorilor a fost demarat un volum impresionat de cercetari. Pe lista neagra au fost trecute initial nu mai putin de 29 de persoane, printre care si cateva implicate in sectele locale. Pentru a nu fi prins, „Iosca” a organizat o adevarata retea de distributie. Astfel, in timp ce el intra in cavouri si lua tot ce se putea, pana si hainele, Mircea Gocel, Alexandru Stanciu si Valerica Voinescu, toti angajati ca gropari la Cimitirul Central, se ocupau cu vanzarea marfii. Anchetatorii, condusi de comisarul-sef Adrian Nicola, maior la acea data, i-au prins pe autori exact in momentul in care vindeau cateva haine si o mana de dinti de aur.

Primul caz de necrofilie

Conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Constanta a declarat ca ceea ce s-a intamplat la sfarsitul anului trecut a fost primul caz de necrofilie inregistrat dupa 1990. Cum era de banuit, prima ipoteza a fost o iesire la rampa a cultelor sataniste intrate de ceva vreme intr-o stare letargica. Dupa cateva zile de cercetari politistii i-au prins pe autori. Astfel s-a constatat ca dosarul „groparilor” a revenit intr-o forma mult mai grava. Conform investigatorilor, in primele zile ale acestui an, o femeie in varsta de 74 de ani, ingropata la sfarsitul lunii decembrie 2005 intr-un cavou, a fost descoperita violata de catre rudele care venisera sa-i aprinda o lumanare. Femeia era asezata intr-o pozitie nefireasca si dezbracata de la mijloc in jos. Pentru ca batrana nu avea bijuterii asupra sa, oamenii legii au mers pe premisa ca au de-a face cu un violator. Astfel, au prelevat probe biologice si au inceput sa faca verificari printre angajatii cimitirului, cersetorii din zona si „cunostinte” mai vechi. La scurt timp lucratorii Sectiei III de Politie au reusit sa ii identifice pe autori. Acestia sunt Sofian Constantin, in varsta de 23 ani, Azis Chenan, in varsta de 24 de ani, si Perjan Vasile, cautat inca de politisti, toti muncitori la o societate ce deserveste Cimitirul Central. Tineri cu familii acasa, acestia au dat in fata anchetatorilor vina pe bautura. Ei risca acum sa primeasca o pedeapsa cu inchisoarea cuprinsa intre trei luni si trei ani. Astfel, breasla groparilor a mai primit o lovitura sub centura. Apartenenta lor la secte sau culte luciferice inca nu a fost dovedita.

Angajari pe ochi frumosi

Avand in vedere numarul mare de incidente care au avut loc la Cimitirul Central si in care mai de fiecare data s-a dovedit implicarea angajatilor SC Clares ar trebui luate unele masuri disciplinare in acest sens. Mai mult de atat, numeroase familii ale caror cavouri au fost vandalizate s-au plans ca in apropierea cimitirelor exista adevarate razboaie intre producatorii de cruci si cavouri. Astfel, pentru ca nu au ascultat de recomandarile binevoitoare ale unei persoane de a cumpara dintr-un anumit loc cele de trebuinta, o familie din Constanta s-a ales cu crucile vopsite si cavoul spart. Desi inca nu s-a putut proba infractiunea, de aceste practici sunt banuiti angajatii cimitirului.

Cele mai citite
00:03:03

VIDEO. Animalele de la grădina zoologică din Berlin se hrănesc cu pomi de Crăciun

Elefanții, girafele și renii de la grădina zoologică din Berlin se hrănesc cu brazi de Crăciun nevânduți, așa cum este tradiția în preajma sărbătorilor,...

Cursul BNR deschide anul 2025 în ușoară creștere față de finalul anului trecut

Banca Națională a României (BNR) a deschis anul 2025 cu un curs de 4,9749 lei/euro, în creștere față de 4,9741 lei/euro, nivel înregistrat pe...

Noi obligații de raportare pentru companiile locale: cifra de afaceri realizată în România, evidențiată separat

Companiile care depun raportări contabile anuale la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) vor fi obligate, începând cu anul 2025, să evidențieze într-o rubrică...
Ultima oră
Pe aceeași temă