Cele două instituţii au ajuns în instanţă pentru că nu s-au înţeles asupra modului de decontare a biletelor pentru pensionari.
Trei dosare din cinci câştigate şi nouă milioane de lei de încasat: acesta este bilanţul Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa în ceea ce priveşte raporturile cu cei de la Pensii. Conform declaraţiei directorului general, RATC Constanţa are de încasat de la Casa Judeţeană de Pensii aproximativ 9 milioane de lei, banii reprezentând prestaţii pentru abonamentele de călătorie eliberate deportaţilor şi deţinuţilor politici. Banii reprezintă prestaţii pentru 2010 (parţial), 2011 şi parţial 2012. Conducerea regiei susţine că a recuperat, de la Casa Judeţeană de Pensii, 6,6 milioane lei reprezentând prestaţii pentru anii anteriori şi că, din cinci dosare aflate pe rolul instanţelor constănţene a câştigat trei.
În acelaşi timp, RATC Constanţa înregistrează datorii către stat de patru milioane de lei, penalităţi la aceste datorii de aproximativ un milion lei şi o datorie de trei milioane lei la diverşi furnizori. În baza Decretului Lege 118/1990, privind persoanele persecutate din motive politice de dictatura instaurată în martie 1945, şi a Legii 189/2000, privind persoanele persecutate din motive etnice de regimul instaurat în perioada 1940 – 1945, RATC eliberează abonamente gratuite, care sunt decontate de CJP Constanţa.