20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPresedintele PSD Arad a demisionat din functie

Presedintele PSD Arad a demisionat din functie

Presedintele organizatiei municipale a PSD Arad, Ionel Dat, si-a dat demisia din functie, sustinand ca nu mai poate sa-si continue activitatea politica din cauza afacerilor in care este implicat. Gestul acestuia era previzibil, dupa ce relatiile dintre el si presedintele filialei social-democratilor, Dimitrie Musca, erau tot mai incordate in ultima perioada.
De altfel, lui Dat i s-a reprosat in repetate randuri ca nu se implica suficient in activitatea filialei, preferand afacerile. In aceste conditii, acesta a decis sa demisioneze, dupa o perioada destul de lunga de presiuni si neintelegeri, care au caracterizat relatia dintre el si presedintele organizatiei judetene, Dimitrie Musca.
Impreuna cu cei care ii sunt apropiati, liderul filialei a sustinut inlocuirea lui Dat, motivul principal fiind problemele pe care acesta le are in plan profesional, in calitate de administrator al SC „Scala” SA, proprietara complexului comercial „Ziridava”. Si aceste probleme au fost, insa, alimentate tot pe linie de partid, prin implicarea Societatii de Investitii Financiare (SIF) Banat-Crisana, al carei presedinte este un sustinator al lui Musca, Ioan Cuzman.
Surse din organizatia judeteana sustin ca presedintele SIF i-ar fi promis lui Dat achizitionarea pachetului majoritar de actiuni al SC „Scala”, care, insa, a fost preluat pana la urma de SC „Romarta” Bucuresti. Preocupat exclusiv de problemele economice ale firmei in fruntea careia se afla, Dat a neglijat in ultima perioada viata politica, lasandu-si rivalii sa actioneze in voie.
Astfel, tandemul format din vicepresedintele filialei PSD, Alexandra Braica, si Ioan Cuzman, membru in Biroul Permanent Judetean al organizatiei, a reusit sa se impuna in fata lui Dimitrie Musca, care le-a dat unda verde in fruntea organizatiei, in defavoarea altor lideri, precum prim-vicepresedintele Florin Remetan.
La inceputul acestei saptamani, Alexandra Braica si Cuzman au participat la o intalnire desfasurata, intr-un cadru restrans, la sediul PSD Arad, unde s-a decis ca presedinte interimar al organizatiei municipale sa fie Daniel Balan, in prezent vicepresedinte al filialei.
Ionel Dat a fost numit la conducerea organizatiei municipale dupa alegerile locale din 2004, cand fosta conducere a fost demisa, pentru ca a pierdut alegerile atat in municipiu, cat si in judet.

Cele mai citite

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...

Microsoft lansează aplicația „Windows App” pentru acces la distanță dedicată conturilor de muncă și educație

Microsoft a anunțat lansarea oficială a aplicației „Windows App”, o soluție care le permite utilizatorilor cu conturi de muncă sau educație să acceseze sisteme...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă