20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialPeste 20 de miliarde pentru o "felie" de drum european

Peste 20 de miliarde pentru o „felie” de drum european

CARANSEBES. Portiunea din Drumul European 70 care traverseaza municipiul Caransebes este plina de gropi si denivelari, devenind o adevarata piatra de incercare pentru soferi. Zilnic, soseaua este parcursa de sute de autoturisme de mare tonaj, care sparg carosabilul din cauza greutatii.
Acest tronson a reprezentat ani de-a randul „marul discordiei” intre Primaria Caransebes si Compania Nationala de Drumuri si Poduri (CNDP). Cu toate ca este catalogat ca drum european, iar taxele sunt incasate de Bucuresti, banii pentru reparatia lui sunt scosi din buzunarele contribuabililor caransebeseni.
In sedinta extraordinara de ieri a Consiliului Local s-a votat in unanimitate propunerea inaintata de primarul orasului, Marcel Vela, de rectificare a bugetului prin majorarea cu suma de 20,7 miliarde lei vechi, bani care sa fie destinati reabilitarii DN 6.
Suma a venit de la Guvern, din rezerva bugetara, si este cea mai mare alocare directa de fonduri guvernamentale pentru Caransebes dupa Revolutie. Potrivit autoritatilor locale, in cel mai scurt timp va fi organizata o licitatie pentru gasirea firmei care sa efectueze lucrarile de reabilitare, astfel incat proiectul sa fie finalizat pana la iarna.
„Este un act de dreptate, deoarece nu era corect ca din banii caransebesenilor, in fiecare an, sa cheltuim sume importante intr-un drum pentru care taxele sunt colectate de catre Ministerul Transporturilor. In acest mod vom avea garantia unei lucrari de anvergura, care va face ca in urmatorii ani noi sa cheltuim de la bugetul local doar sumele necesare intretinerii drumului european”, a spus primarul Vela.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Cu ajutorul unui implant dentar, zâmbetul nu (mai) are vârstă!

Dantura joacă un rol esențial nu doar în funcționalitatea zilnică, ci și în stima de sine și în aspectul estetic. Pentru multe persoane în...

Cum să-ți îngrijești corect ochelarii de soare

Ochelarii de soare sunt mai mult decât un moft, un accesoriu pe care îl adaugi ținutei vestimentare. Din contră, putem să-i considerăm o necesitate...
Ultima oră
Pe aceeași temă