0.9 C
București
vineri, 27 decembrie 2024
AcasăSpecialPalatul Copiilor, decimat de disponibilizări

Palatul Copiilor, decimat de disponibilizări

13 angajaţi ai Palatului Copiilor din Constanţa, din totalul de 27, au fost disponibilizaţi începând din 1 septembrie 2010.

Ordinul ministru­lui Educaţiei nr. 4712 din 23.08.2010 privind situaţia posturilor a produs haos la  Palatul Copiilor din Constanţa. Potrivit organigramei venite de la Ministerul Educaţiei, 13 angajaţi ai instituţiei au fost disponibilizaţi începând din 1 septembrie 2010. Este vorba de personal nedidactic şi didactic auxiliar. Situaţia cea mai grea este la bazinul de înot, acolo unde, în afara unui profesor care s-a pensionat, celelalte posturi au fost restructurate. „Bazinul este în mare pericol. În momentul de faţă este în pericol de a se nu se deschide deoarece instalaţiile trebuie să meargă 24 din 24, pentru a avea o apă conform standardelor. Pompele alea trebuie să meargă 24 de ore, ca şi instalaţia de dezumidificare, pentru a asigura ciclul apei de filtrare-împrospătare. Dacă opresc pompa, să zicem 12 ore cu cei doi oameni care mai rămân, o zi unul, o zi celălalt, apa rămâne pe loc.

Repornesc pompele a doua zi, procesul este foarte lung şi afectează calitatea apei, puritatea ei şi nu mă încadrez normelor sanitare”, explică directorul Palatului Copiilor din Constanţa, Mustafa Ilhan. Acesta nu înţelege cum de ministerul de resort a tăiat în carne vie exact acolo unde era deficit de personal şi, în plus, nu s-a ţinut cont de întreţinerea bazinului, a sălii de sport şi a suprafeţei mari de teren, de aproximativ 10 ha, şi nici de întreţinerea unui sediu la fel de mare unde mai sunt şi alte instituţii: Casa Corpului Didactic şi o filială a Centrului Judeţean de Resurse pe partea de sud-est.  În acest context, Consiliul de Administraţie a trimis un memoriu către Ministerul Educaţiei, în care s-a argumentat necesarul de personal nedidactic de la Constanţa şi în care s-a propus o variantă de încadrare, în limita de posturi cerută. Răspunsul de la minister a fost însă negativ. „Când s-au făcut reducerile astea de posturi nu s-au uitat la Palat să vadă concret de ce sunt atâţia muncitori. Ei pur şi simplu s-au uitat pe statul de funcţii şi au văzut, ca număr, o grămadă de muncitori. Şi au tăiat conform normelor europene”, adaugă Ilhan.

Personal insuficient

În Palatul Copiilor, din 4 femei de serviciu au rămas două. La bazin sunt două femei de întreţinere. La sala de sport, din două femei de serviciu a rămas una. În plus, instituţia va fi închisă sâmbăta şi duminica de profesori, urmând a se face curăţenie abia a doua zi, cu toate că în weekend se organizea­-ză meciuri şi se fac antrenamente.
Nu mai există un îngrijitor al spaţiilor verzi şi electrician. A rămas un singur muncitor calificat care va face absolut totul. Acesta este şi sunetist, electrician, tâmplar, sudor. O femeie de serviciu câştigă pe lună 500-600 lei, iar un muncitor, între 800 şi 900 de lei. Singurul care nu a fost afectat de disponibilizări a fost personalul didactic.

Cele mai citite

Fatih Terim revine în fotbal. Antrenorul legendar al lui Galatasaray, aproape de un nou angajament

Fatih Terim, una dintre cele mai emblematice figuri ale fotbalului turc și o legendă a clubului Galatasaray, este pe cale să semneze cu echipa...

Serviciile de la Kremlin susțin că au dejucat comploturi ucrainene vizând ofițeri de rang înalt din Rusia

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a prevenit o serie de comploturi ale serviciilor de informații ucrainene care aveau...

Adrian Mutu, aproape de a prelua Petrolul. „Vom bate palma în curând”

Adrian Mutu este pe punctul de a deveni antrenorul Petrolului, vicepreședintele clubului confirmând că negocierile sunt în faza finală. Fostul internațional ar urma să...
Ultima oră
Pe aceeași temă