17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialMoş Crăciun a adus premii artiştilor

Moş Crăciun a adus premii artiştilor

La Teatrul Maghiar de Stat au fost înmânate Premiile Artistice şi Premiile Companiei pentru stagiunea 2009-2010.

 

După o stagiune cu peste 80 de spectacole, cu turnee şi recunoaşteri internaţionale, cu evenimente de calibru realizate „acasă”, Teatrul Maghiar de Stat din Cluj-Napoca şi-a premiat cei mai buni angajaţi. Premiile au fost oferite atât actorilor, cât şi personalului tehnic, debutanţilor din stagiune, organizatorilor de evenimente, dar şi scenariilor puse în scenă. „Directorul a evaluat pe scurt rezultatele excepţionale ale stagiunii anterioare şi a subliniat că în această sta¬giune, până pe data de 22 decembrie, spectatorii clujeni au putut vedea în total 82 de spec¬tacole”, afirmă reprezentanţii instituţiei.

Premii şi premianţi

Anul acesta, conform voturilor Consiliului Artistic, Premiul itinerant Miklós Bánffy i-a revenit actriţei Emőke Kató pentru prestaţia din spectacolul „Strigăte şi şoapte”. Premiul itinerant Vlad Mugur – acordat în fiecare an colaboratorilor externi cu prestaţie remarcabilă – i-a fost atribuit regizorului Andrei Şerban pentru acelaşi spectacol. Premiul companiei, oferit pe baza voturilor actorilor, le-a fost acordat actorului Loránd Farkas pentru prestaţia din piesa „Diavolii” şi actorului Zsolt Bogdán pentru prestaţia din piesa „Strigăte şi şoapte”. István Albu a primit Premiul pentru debut pentru asistenţa de regie a piesei „Diavolii”.Premiul special tehnic i-a fost acordat regizoarei tehnice Yvonne Nagy, pentru buna derulare a piesei „Strigăte şi şoapte”. Premiul tehnic a fost atribuit întregii echipe tehnice pentru performanţa de excepţie oferită la cel mai important festival de teatru din Europa, Festivalul de la Avignon.

Premii speciale

Actorul Lehel Salat a primit un premiu special pentru excelenta organizare a serilor de poezie, iar pentru prestaţiile din piesa Diavolii, au primit premii pe baza voturilor companiei: actriţele Tünde Skovrán şi Andrea Kali, precum şi actorul Lehel Salat. Premiul special al directorului a fost acordat actorului Áron Dimény pentru prestaţia din piesa „Născut pentru niciodată”, dar şi actriţei Csilla Varga pentru prestaţia din piesa „Strigăte şi şoapte”.

Lauri pentru performanţe

Dramaturgul András Visky a fost recompensat cu un premiu special pentru crearea piesei „Născut pentru niciodată”. Alte premii oferite de Consiliul Artistic pentru stagiunea 2009-2010 au fost pentru Imola Kézdi, Anikó Pethő, Csilla Albert – premiu principal pentru prestaţiile din piesa „Strigăte şi şoapte”, Loránd Váta és Loránd Farkas – pentru prestaţia din piesa „Diavolii”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă