Judecatoria Timisoara a respins cererea prefectului de Timis, Ovidiu Virgil Draganescu, care a incercat sa opreasca vanzarea imobilului de catre noii proprietari, pe motiv ca reprezentantul Guvernului in teritoriu nu are calitatea procesuala de a invoca nulitatea absoluta in cazul vanzarii. Prefectul Draganescu sustine ca va ataca in apel decizia judecatorilor si spune ca "nulitatea absoluta poate fi solicitata oricand si de catre oricine este interesat de acest lucru". "Sa nu se uite ca «Memorialul Revolutiei» este un obiectiv de interes public, iar Guvernul a finantat institutia cu zeci de miliarde de lei. Acum, unul dintre simbolurile Timisoarei risca sa ajunga in strada. Sper ca judecatorii de la Curtea de Apel sa citeasca cu mai mare atentie legile", a afirmat Draganescu. El acuza Consiliul Judetean Timis si Primaria Timisoara ca nu au incercat sa se opuna vanzarii imobilului.
Prefectul spune ca va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii in legatura cu aceasta situatie si acuza, fara a da nume, "coalitia magistratilor si a avocatilor care lupta impotriva intereselor statului".
"Memorialul Revolutiei" din Timisoara a primit, in 1998, cu titlul de folosinta gratuita, pe 99 de ani, actualul sediu de pe strada Ungureanu. De-a lungul anilor, aici s-a deschis un muzeu, s-a construit o capela si au fost stranse mii de documente despre decembrie 1989.