17.8 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialMarile lanturi supermarket se inghesuie sa intre pe piata din Medias

Marile lanturi supermarket se inghesuie sa intre pe piata din Medias

Trei cunoscute lanturi supermarket si alte doua retele comericale pentru vanzarea retail a produselor alimentare si de folosinta indelungata s-au afirmat sau incearca sa intre pe piata locala din Medias, al doilea oras ca marime si putere de cumparare al judetului Sibiu.

„Trident” a fost primul supermarket care s-a deschis in municipiu in anul 2004, si a facut afaceri frumoase pana in 2006, cand se dovedeste ca piata de retail devine interesanta si promite perspective roz de afaceri pentru noi investitori in domeniul comertului. Potrivit reprezentantilor Primariei, de la inceputul acestui an doua firme mari, cu renume international, au achizitionat spatii pentru deschiderea unor puncte de lucru.
„Eurobilla”, holdingul austriac ce administreaza hipermarketurile „Billa”, va deschide un magazin la inceputul lunii decembrie. Compania a castigat licitatia pentru terenul si constructiile de pe strada Carpati, pe locul unei foste colonii muncitoresti, dezafectata de mai multa vreme. Contractul a adus bugetului local 30 de miliarde lei vechi si va crea in jur de 100 de locuri de munca in momentul in care va intra in functiune.
Totodata, hipermarketul „Billa” va avea 1200 metri patrati de spatii comerciale, hale de depozitare si livrare, plus parcare, totul in apropierea pietei agroalimentare, in zona centrala a municipiului. Compania austriaca mai are unitati deschise si in alte orase din Romania, intre care se numara Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Craiova si Cluj-Napoca.
Si concernul olandezo-german „Spar”, cunoscut pentru ofertele sale in domeniul alimentar, va intra pe piata medieseana pana la sfarsitul acestui an. Una dintre cladirile administrative ale societatii de geamuri „Geromed” SA a fost demolata, iar in locul sau urmeaza sa fie construit un supermarket „Spar”, pe o suprafata de circa 2000 metri patrati.
„Spar” a fost fondat in Olanda, in 1932, de Adriaan van Well, sub forma unei retele de magazine alimentare care opera sub numele „De Spar”. Conceptul a inceput sa se extinda si in afara granitelor tarii lalelelor la sfarsitul anilor '40, prima tara fiind Belgia. Trei ani mai tarziu, a aparut „Spar International”, al carui rol era sa coordoneze schimbul de cunostinte intre tarile in care operau magazinele.
Retailerul de origine olandeza a avut in 2004 vanzari de 27,5 miliarde euro, in crestere cu 4 la suta fata de 2003. Reteaua opereaza la nivel international peste 15.000 de magazine in 34 de tari. Peste 50 de noi locuri de munca vor fi create cu aceasta noua investitie, iar conducerea Primariei Medias estimeaza deja venituri frumoase la buget de pe urma taxelor si impozitelor locale ce vor fi incasate de la noii proprietari ai acestor terenuri si constructii comerciale.
„Noi am eliberat deja autorizatiile necesare pentru a se construi acolo un supermarket cu profil alimentar”, a declarat primarul municipiului, Daniel Thellmann.

Firme cu renume asteapta la usa

Pe langa cele patru mari lanturi comerciale deja amintite, alte trei firme sunt interesate sa cumpere teren si sa construiasca supermarketuri. Potrivit primarului, reteaua „Plus Casadomi” SRL si „Mini Max Discount” au depus deja scrisori de intentie la municipaliate, pentru a fi sprijinite in cautarea unor locatii.
Specialistii acestor companii estimeaza ca pe fondul refacerii in perspectiva de lunga durata a puterii de cumparare a romanilor, prezenta pe o piata in curs de re-industrializare, precum cea de la Medias, reprezinta o necesitate. „Acest fapt este imbucurator, intrucat se vor crea noi locuri de munca, si in plus acesta e un semnal ca orasul are un potential economic in crestere. Toate firmele serioase in domeniul comercial fac studii severe inainte de a alege o noua locatie”, a mai spus Daniel Thellmann.
Edilul a adaugat ca dezvoltarea noilor afaceri in domeniul comertului cu amanuntul va creste substantial veniturile la bugetul local, iar din aceasta perspectiva mai multi bani vor putea fi directionati in viitor catre domenii sociale sensibile precum sanatatea locala, invatamantul sau asistenta sociala.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă are un plan pentru relansarea industriei românești: „România produce”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că i-a cerut ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, să prezinte şi în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL planul...

Asigurările locuințelor, la un nivel minim în județele Galați și Vaslui, grav afectate de inundații devastatoare

Județele Galați și Vaslui au fost grav afectate de inundații în ultimele zile, ceea ce a dus la evacuarea a peste 300 de persoane...

A murit după ce și-a tăiat accidental artera femurală cu un polizor

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din satul Nadăş, judeţul Timiş, a decedat, marţi seara, după ce şi-a tăiat accidental artera femurală...
Ultima oră
Pe aceeași temă