Primele doua zile de la intrarea in circulatie a noii monede romanesti a bulversat activitatea comerciala in marile magazine din Sibiu, acolo unde casele de marcat au fost „recalibrate” cu noile preturi si seturi de produse. Cetatenii, obisnuiti sa isi faca cumparaturile la sfarsit de saptamana, au avut astfel de asteptat uneori pana la doua ore in magazin pentru a putea achita contravaloarea produselor cumparate.
La unul dintre supermarketurile situate in centrul municipiului resedinta de judet, personalul magazinului avertiza clientii despre faptul ca ar putea fi pusi in situatia sa astepte cateva zeci de minute pana cand vor reusi sa-si achite cumparaturile. Problema era aceea ca, desi softul corespunzator operatiunii de denominare a leului fusese instalat din timp in memoria caselor de marcat, din cauza numarului mare de sortimente al produselor aflate in vanzare si a codurilor de bare ce trebuiau introduse in baza de date a aparatelor, masinariile se blocau deseori si aratau diverse mesaje.
Daca asemenea probleme au aparut la magazinele mari, unde clientii primeau rest si in noua moneda, la unitatile comerciale mici si benzinariile de cartier, tot leul vechi a fost folosit pentru tranzactii, bancnotele cu multe zerouri in coada urmand sa fie retrase din circulatie in mod treptat, prin sistemul bancar.