17 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialIoan Giurculet, acuzat ca taraganeaza depunerea documentatiei de privatizare

Ioan Giurculet, acuzat ca taraganeaza depunerea documentatiei de privatizare

Administratorii societatii „Orlatex” SA Orlat (judetul Sibiu), cunoscut producator de textile, precum si cei ai altor firme de stat au fost avertizati de presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Razvan Orasanu, sa nu mai tergiverseze procesul de privatizare a acestor companii. In opinia sa, acestia gasesc diverse pretexte pentru a intarzia actualizarea dosarului de privatizare al societatilor pe care le administraza si, astfel, reluarea pro-cedurilor de privatizare este intarziata nejustificat.
Inaintea acestui avertisment, presedintele AVAS a semnat ordinele de demitere pentru directorii a cinci dintre companiile aflate in portofoliul AVAS, la care statul detine inca pachetele majoritare de capital.
De cealalta parte a baricadei, directorul general cu mandat de administrator special la „Orlatex” SA Sibiu, Ioan Giurculet, a spus ca nu poate fi vorba despre o tergiversare deliberata a procesului de privatizare. Potrivit spuselor sale, documentele necesare pentru actualizarea dosarului de prezentare al societatii au fost trimise deja catre AVAS prin intemediul Postei.
De asemenea, reprezentantii companiei sibiene asteapta finalizarea operatiunilor de actualizare a raportului de activitate, actiune realizata de angajatii societatii de audit si consultanta „Romcontrol” SA Bucuresti. „Odata cu depunerea acestor documente la dosarul de prezentare, procedurile de privatizare pot fi reluate”, a spus Giurculet.
„Noi am trimis documentele necesare pentru actualizarea dosarului de privatizare la inceputul lunii august. Este vorba despre anexele I si III la dosarul de prezentare, ce trebuiau actualizate si pe care le-am trimis in aceste zile, pe Posta, catre AVAS. Asteptam ca reprezentantii societatii „Romcontrol” SA Bucuresti sa finalizeze actualizarea raportului de activitate pentru ca a fost final de luna si trebuiau actualizate datele, dupa care procedurile de privatizare pot reincepe fara nici un obstacol”, a adaugat directorul general al „Orlatex”.

Unele active „Orlatex” au fost revendicate

Giurculet a mai afirmat ca societatea nu mai inregistreaza datorii la bugetul statului, iar situatia financiara a companiei, la care statul mai detine peste 90 la suta din capital, s-a imbunatatit in ultimii ani. Din noiembrie 2003, firma de stat a intrat in procedura de administrare speciala.
„Suntem pe profit, iar „Orlatex” are o situatie financiara buna. Avem unele probleme cu o parte dintre activele noastre ce au fost revendicate, dar aceste situatii au ajuns intr-un singur caz in instanta. Cu alte doua persoane fizice, care au formulat solicitari de retrocedare asupra unor active ale societatii, urmeaza sa ne intalnim in perioada urmatoare si sa discutam asupra revendicarilor. Aceste situatii nu pot impiedica re-luarea procedurilor de privatizare. Daca toate documentele ajung la AVAS, procesul poate fi reluat fara probleme”, a completat Ioan Giurculet.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă are un plan pentru relansarea industriei românești: „România produce”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că i-a cerut ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, să prezinte şi în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL planul...

Portugalia: Trei pompieri au murit într-un incendiu care a mistuit o pădure

În Portugalia, trei pompieri și-au pierdut viața din cauza unui incendiu care a răvășit o pădure din partea de nord a țării. De câteva...

Liga Campionilor la fotbal: Bayern Munchen a zdrobit Dinamo Zagreb cu 9-2

Bayern Munchen a realizat scorul primei etape a Ligii Campionilor la fotbal, în noul format, 9-2 cu Dinamo Zagreb, marţi seara, pe Allianz Arena. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă