19.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialIaşi: Scandal la nunta fiului interlopului Cosmos Tanase. Adi Minune este naşul...

Iaşi: Scandal la nunta fiului interlopului Cosmos Tanase. Adi Minune este naşul mare

Fiul interlopului Cosmos Tanase se insoara astazi. Nici bine nu a inceput marele eveniment ca problemele au si aparut. In cursul acestei zilei, Politia Iasi s-a autosesizat si a facut plangere la Directia pentru Protectia Copilului reclamand faptul ca mireasa nu are inca 16 ani impliniti asa cum cere legea, aceasta avand doar 15 ani si 6 luni.

Şeful Poliţiei Municipale Iaşi, Lucian Mursa, a declarat pentru Mediafax că a sesizat Direcţia pentru Protecţia Copilului Iaşi în legătură cu faptul că mireasa, care nu a împlinit nici 16 ani, nu are vârsta legală pentru a se căsători.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Direcţiei pentru Protecţia Copilului, Tiberiu Bantaş a precizat că a discutat cu părinţii celor doi tineri, însă aceştia spun că este vorba de o simplă petrecere, şi nu de o nuntă.

„Legal nu avem ce face. Nu s-au dus nici la Starea Civilă, şi nici la biserică. Părinţii spun că e o petrecere privată. Ar trebui să mai aştepte câteva luni, până când fata împlineşte 16 ani”, a declarat Tiberiu Bantaş.

Problemele nu s-au oprit aici. Cununia religioasa a fost initial programata la 15.30, la Biserica „Sf. Nicolae Domnesc”, dar pentru ca preotii au invocat faptul ca sunt plecati din localitate, a fost mutata la ora 17.00. In momentul de fata, nu se stie cu exactitate, unde, cand si cine va oficia cununia religioasa pentru ca preotii de la Biserica „Sf. Nicolae Domnesc” au revenit asupra orei motivand ca nu ajung astazi deloc in Iasi.

La evenimentul de astazi, unul dintre nasi este Adrian Copilul Minune. Nici acesta n-a fost ocolit de momente stanjenitoare. Acesta a fost chemat la audieri astazi la ora 10.30 de politistii Sectiei 2 de Politie pentru a oferi amanunte cu privire la furtul unei sampanii de la o benzinarie din Iasi, in luna februarie a acestui an. Pentru a fi convins sa vina la audieri, politistii i-au transmis acestuia ca, in cazul in care nu se prezinta, va fi ridicat de mascati chiar de la nunta.

La petrecere participă şi alţi cântăreţi de manele precum Dan Bursuc, Florin Salam, Cristi Nuca şi formaţia Fraţii de Aur.

Cosmos Tanase, printul european al cersetorilor

Cosmos Tanase este un alt iesean care a facut „servicii” de imagine Romaniei in Europa. Supranumit „Printul tiganilor” sau „Printul cersetorilor”, Cosmos si-a inceput „cariera” in Germania in anii ‘93. Incepind din 1999, presa germana a inceput sa relateze despre copiii romani obligati sa cerseasca sau sa fure pentru el. A fost anul in care ieseanul a fost pus in capul listei de urmariti ai Politiei Federale Germane. Reteaua de „pusti” actiona in Hamburg, Munchen, Berlin si Koln. Copiii au povestit nemtilor cum Cosmos Tanase ii supunea la torturi groaznice daca nu erau „productivi”, iar unii erau vinduti ca niste sclavi altor „proprietari” de copii. Politia germana spunea inca de atunci ca Tanase a investit sumele cistigate in mai multe imobile din Romania. Dat afara din Germania, Cosmos a inceput sa fie renumit in Romania. In vara anului 2002, acesta a fost dat in urmarire generala intr-un dosar instrumentat la Galati, acolo unde era acuzat de lipsire de libertate, fiind implicat in rapirea unui tigan care avea o datorie de 200.000 de dolari la camatarii ieseni. Doi ani mai tirziu, Cosmos a fost dat in urmarire internationala prin Interpol, mandatul fiind semnat la citeva ore dupa ce acesta trecuse granita. Politistii spuneau in 2004 ca ieseanul a reusit sa ajunga in Spania, la Malaga. Aici a pus pe picioare o retea de trafic de carne vie cu ajutorul complicilor ramasi la Iasi. A fost arestat in vara anului 2005, dupa ce anchetatorii spanioli au descoperit mai multe romance care se prostituau sub aripa protectoare a clanului condus de Cosmos.

 

Puteti afla mai multe amanunte pe Ziarul de Iasi

Cele mai citite

Marcel Ciolacu: „Anul viitor vom putea cumpăra anvelope #produseînRomânia!”

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat pe Facebook că, începând de anul viitor, românii vor putea achiziționa anvelope fabricate în România, după inaugurarea noii fabrici...

Directiva europeană privind industria textilă: Pașaport digital și materii recuperabile obligatorii, din 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, toate produsele din sectorul textilelor, confecțiilor și pielăriei vor fi obligate să aibă un pașaport digital, conform unei directive...

Brățara dacică adjudecată în Licitația Artmark de Istorie ajunge la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu

Eveniment cu totul deosebit în prima licitație din noul sezon al Casei A10 by Artmark. Brățara dacică adjudecată în Licitația Artmark de Istorie ajunge...
Ultima oră
Pe aceeași temă