2.4 C
București
sâmbătă, 4 ianuarie 2025
AcasăSpecialCrima sau nesansa?

Crima sau nesansa?

Magistratii tulceni sunt acuzati de dezinteres de familia Tudor din Constanta al caror copil, dat disparut, a fost descoperit mort in urma cu aproape o jumatate de an in apropierea Manastirii Cocosu, din judetul Tulcea. Avocatul familiei Tudor, Teodor Nita, a declarat ca este inadmisibil ca autoritati ale statului sa nu faca legal tot ceea ce trebuie sa faca pentru a lamuri o cauza cum e cea a copilului Vlad Mihail Tudor. Avocatul sustine ca magistratii nu au facut nimic pentru elucidarea acestui caz si au dat neinceperea urmaririi penale fara sa raspunda nici unuia dintre argumentele parintilor bazate pe indicii si probe. El spune ca procurorii nu au facut decat sa astepte rezultatele medico-legale si s-au oprit. Pentru aflarea adevarului, avocatul a precizat ca a fost trimisa o adresa Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in speranta ca se va aduce lumina in acest caz.
Printre argumentele prezentate de familia Tudor se numara si faptul ca inainte cu doua zile de descoperirea baietelului, in zona se afla o echipa de cautare, dovada fiind faptul ca unul dintre bodyguarzi a pierdut un pachet de tigari.
Copilul este gasit ulterior in apropierea acelui loc, ceea ce sta marturie ca micutul nu se afla in zona. Copilul a fost cautat cu caini care s-au oprit chiar la usa chiliei, dar in manastire nu s-a facut nici o cercetare, iar calugarul nu a fost audiat in timpul anchetei si nici pana in prezent.

Probe izbitoare

Un lucru care a dat peste cap familia Tudor a fost si faptul ca in momentul in care a fost gasit, copilul avea sosetele murdare in interior si adidasii curati dupa mai multe zile de la disparitie, iar sireturile erau legate perfect, lucru greu de facut de un copil de varsta sa. Totodata, in actele intocmite de politisti se afirma ca micutul a fost gasit la 5,7 km de la locul in care a fost lasat, dar in realitate sunt doar 2,7 km. Mai mult de atat, avocatul spune ca Manastirea Cocosu este un batalion disciplinar. „Cei care au competenta ar putea gasi in trecutul multora dintre cei care stau acolo chestiuni penale serioase. Salvarea chemata s-l resusciteze a venit fara doctor. Asistenta nu l-a resuscitat, ci doar i-a facut o injectie si l-a declarat mort, desi cei care l-au gasit spun ca acesta respira. Medicii legisti au spus ca micutul a murit in urma cu 12 ore, fara sa se tina cont de marturiile celor prezenti si nici nu s-a facut vreo verificare in acest sens. La necropsie, nu avea nimic in stomac, lucru pe care nu-l contesta, dar este la fel de posibil ca cei care l-au tinut sa nu-i fi dat sa manance. Prin manevre administrative, parintilor copilului li s-a interzis accesul la dosar care este tinut secret. Profesional, procurorii nu trebuiau sa astepte sase luni un raport medico-legal, timp in care sa nu se ocupe de nimic. Nu s-au facut audieri ale persoanelor suspecte, nu s-au facut teste poligraf, locul nu a fost supravegheat, desi erau indicii ca atentia trebuia indreptata si asupra manastirii. „Nu e vorba de nominalizarea procurorului de la Parchetul de pe langa Tribunalul Tulcea, care a dat solutia in acest caz, ci autoritatea pe care o reprezinta si in numele careia semneaza”, a declarat Teodor Nita, avocatul familiei Tudor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă