TIMISOARA. Seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, Jonathan Scheele, prezent la Timisoara intr-un soi de turneu final prin tara, intrucat dupa aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana institutia pe care o conduce va disparea, a lansat o provocare inedita: sa spunem ce vrem.
„Romanii vor avea un cuvant de spus in ceea ce priveste deciziile ce se vor lua in forurile europene. Nu va fi vorba numai despre ce Romanie vor, ci si despre ce fel de Uniune Europeana vor”, le-a spus Scheele multiplicatorilor de informatie europeana din Regiunea Vest a Romaniei, peste 90 de persoane care lucreaza in administratia publica, centre de informare, agentii de dezvoltare, camere de comert, inspectorate scolare, universitati, organizatii neguvernamentale sau centre de excelenta.
Multiplicatorii au fost invitati sa isi prezinte „povestile de succes” pe 2005, sa parcurga sesiuni de pregatire si sa extinda activitatea de lucru in retea.
Din punctul de vedere al Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, exprimat de coordonatoarea pentru comunicare-imagine, Angela Filote, proiectul „Retea de multiplicatori de informatie europeana” este unul novator si urmeaza sa fie studiat si preluat ca model si in alte tari europene.
La nivel national, reteaua de multiplicatori cuprinde aproximativ 1.000 de membri, iar reuniuni ca cea de la Timisoara vor avea loc in fiecare din regiunile de dezvoltare din Romania.