22.8 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialComună disputată de interlopi

Comună disputată de interlopi

În localitatea Oltina oamenii au ajuns să se teamă pentru viaţa lor din cauza infracţionalităţii. Tinerii preferă să ia calea oraşului.

Situată la o distanţă de 105 kilometri distanţă de oraşul Constanţa, comuna este străbătută de fluviul Dunărea pe de-o parte şi de lacul Oltina, pe cealaltă parte. Dacă în urmă cu câţiva ani drumurile spre Oltina erau foarte proaste şi din piatră, drumul este acum, în mare parte, asfaltat. Oltina are un iz plin de istorie, localitatea aflându-se pe vechea aşezare Altina din regiunea antică Scythia Minor. Aici au fost identificate cu ani în urmă porţiuni din drumul roman, în care pe alocuri încă se întrevăd tumuli. Pe unele străzi încă se mai păstrează case vechi. Una dintre acestea aparţine chiar directorului şcolii din localitate şi datează din anul 1908. Imobilul de dinainte de primul război mondial se conservă şi acum foarte bine, iar noii lui proprietari sunt foarte mândri că locuiesc într-o astfel de casă.

Două clanuri, 3.000 de locuitori

Nimeni nu s-ar aştepta într-o comună cu 3.000 de locuitori să existe clanuri care să dirijeze din umbră mersul treburilor şi să le facă zile amare sătenilor. Membrii familiilor Aparu şi Deacu trăiesc în casele din mijlocul satului şi-şi împart supremaţia-n comună. Ei sunt cunoscuţi pentru faptele de mârşăvie de către toţi locuitorii. Lumea îi ştie şi-i ocoleşte. Nimeni nu vrea să aibă de-a face cu ei. „Au dosare pentru o mulţime de furturi. Oamenii vin şi-i reclamă mereu la noi şi la poliţie că le-au furat ba un cal, ba porci”, spune primarul intrigat. Din păcate, numărul poliţiştilor a scăzut considerabil în ultimii ani. Mai mult decât atât, cei trei oameni ai legii care au rămas să se lupte cu infractorii au trecut la statutul de funcţionari publici şi au program redus. Uneori, ei nu sunt găsiţi nici măcar la programul de opt ore impus prin contractul de muncă. Din păcate, numărul dosarelor continuă să crească, iar foarte multe rămân nerezolvate. 

Prostituată cu zeci de amenzi la activ

În ultimii doi ani, beţivii, scandalagii şi prostituatele au adunat la Consiliul Local Oltina amenzi în valoare de două milioane de lei. „Avem o femeie pe numele căreia ne vin în permanenţă amenzi pentru prostituţie. Cred că a adunat până acum zeci de amenzi şi nu a achitat nici una”, a precizat primarul. Cu toate acestea, femeia nu se lasă de cea mai veche meserie din lume. Ea ignoră autorităţile şi-şi vede nestingherită de treabă, fiind mereu în căutare de noi şi noi clienţi pe care să-i stoarcă de bani.

Primarul vrea să reabiliteze în totalitate sistemul de alimentare cu apă şi reţeaua de canalizare. Chirciu mai vrea o bază sportivă şi un parc.

Cele mai citite

CNAIR anunță modernizarea Transfăgărășanului pentru prelungirea sezonului turistic

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) plănuiește modernizarea Transfăgărășanului, ceea ce va permite extinderea perioadei în care drumul este deschis circulației, a...

Viorica Dăncinepoate – Academia Catavencu

După atât de cunoscutele „Scopul partidului social-democrat este să câștige alegerile prezidențiale, locale și parlamentare de anul trecut” și „lupt împotriva unei țări...

Greu și în liga a doua din Turcia! Dorin Rotariu a ajuns la 9 luni fără fotbal

Dorin Rotariu (29 de ani) încearcă să-și relanseze cariera la Ankaragucu, în liga secundă din Turcia, însă mijlocașul nu a reușit încă să debuteze...
Ultima oră
Pe aceeași temă