22.3 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialBani publici aruncati in gropile drumurilor din Bistrita - Nasaud

Bani publici aruncati in gropile drumurilor din Bistrita – Nasaud

Compania Nationala de Administrare a Drumurilor Nationale (CNADN) a alocat, anul acesta, circa 400 de miliarde lei vechi pentru intretinerea tronsoanelor care tranziteaza judetul Bistrita-Nasaud. Prefectul Szilagyi Ioan a declarat ca, in opinia sa, nici macar cu banii alocati, starea carosabilului nu va putea fi una care sa-i multumeasca pe soferi, intrucat infrastructura rutiera este distrusa si necesita lucrari importante de reabilitare.
O parte din reparatii, pe DN 17, au inceput deja din luna decembrie a anului 2004, insa societatea greaca „Prodifteki”, care a contractat lucrarea pe distanta Dej – Bistrita nici macar nu a inceput lucrarile, motiv pentru care Prefectura a cerut rezilierea contractului cu firma mentionata. Documentul este analizat in prezent de specialistii Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, de la care autoritatile din Bistrita-Nasaud asteapta inca un raspuns concret referitor la contractul cu firma din Grecia.
In acest an, pentru reabilitarea DN 17, pe tronsonul Dej – Bistrita CNADN a alocat 54 de miliarde lei vechi, iar pentru tronsonul Bistrita – Tureac suma de 250 de miliarde lei vechi. Al treilea tronson pe care se lucreaza, respectiv Tureac – limita cu judetul Suceava, va beneficia de o alocare bugetara in valoare de 239 miliarde lei vechi.
Totodata, finantarea pentru reabilitarea DN 17, intre Cluj si Suceava prin Bistrita-Nasaud, se face cu bani de la Banca Europeana de Investitii si Guvernul Romaniei.

Cele mai citite

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...

Burduja ia în calcul păstrarea plafonării la energie și după expirarea datei

Ministrul Energiei nu exclude scenariul în care va fi menținută plafonarea şi după 31 martie 2025 Sebastian Burduja dă asigurări că şi după 1 aprilie...
Ultima oră
Pe aceeași temă