Consiliul Judeţean Cluj a stabilit preţul licitaţiei pentru lucrările de modernizare şi reabilitare a 317 km de drumuri judeţene.
Consiliul Judeţean Cluj a transmis, marţi, spre publicarea pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) anunţurile de licitaţie pentru proiectarea şi executarea lucrărilor de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene. Este vorba de etapa a doua a acestui proiect. Astfel, în perioada 2011-2015, 317 kilometri de drumuri vor fi reparate din banii publici, iar şoselele modernizate şi reabilitate ale judeţului Cluj vor trebui să aibă o garanţie de cinci ani.
Vor fi organizate licitaţii deschise pentru atribuirea acestor lucrări, iar criteriul prin care o firmă se va angaja la modernizarea drumurilor va fi preţul cel mai mic.
Conform cifrelor oferite de către Consiliul Judeţean, valoarea maximă estimată pentru proiectare este de 311.389.171 lei fără TVA, iar cea pentru execuţia lucrărilor este de 73.541.441,35 euro fără TVA.
Primul set de drumuri, realizat de Kiat
Între timp, societatea Kiat Group SRL a devenit oficial firma care va reabilita alţi 423 de kilometri de drumuri judeţene, care au făcut parte din prima etapă a proiectului Consiliului Judeţean. Kiat a câştigat licitaţia cu suma de 281 de milioane de lei şi, cum nu au apărut contestaţii, în câteva zile urmează să fie semnat şi contractul. Suma plătită de Kiat a fost cu 25% mai mică decât valoarea estimată iniţial de către CJ.
„Marcăm astăzi un pas important înainte în direcţia implementării celui mai mare proiect de investiţii în infrastructura judeţului din ultimii 20 de ani. În contextul în care atribuirea contractului pentru cei 423 de km de drumuri judeţene s-a finalizat cu succes, fără a fi contestată, în zilele următoare va fi semnat contractul, urmând ca lucrările efective să înceapă în cel mai scurt timp posibil, încă din cursul acestei luni. Derularea în bune condiţii a celor două etape ale proiectului de reabilitare a drumurilor judeţene va avea drept finalitate nu mai puţin de 740 de km de drumuri modernizate potrivit celor mai exigente standarde în domeniu. Consecinţele vor fi extrem de benefice în ceea ce priveşte creşterea gradului de atractivitate şi dezvoltarea echilibrată a întregului judeţ precum şi, nu în ultimul rând, creşterea nivelului de siguranţă şi confort în trafic atât pentru clujeni cât şi pentru cei care ne tranzitează judeţul”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.
Drumurile judeţene vor fi realitate chiar în anul alegerilor judeţene
Patru loturi
Cele patru loturi care fac parte din etapa a doua a programului de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene au sume stabilite între 70 şi 90 de milioane de lei, fără TVA. Primul lot cuprinde şapte drumuri judeţene, care însumează 60 de kilometri, al doilea are şase drumuri în lungime totală de 92 de kilometri, al treilea lot cuprinde cinci loturi, cu un total de 80 de kilometri, iar ultimul lot are 11 drumuri judeţene, iar lungimea totală este aici de 86 de kilometri. Data estimată pentru deschiderea ofertelor este 27 septembrie.