20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialANL va mai construi inca 128Êde apartamente la Arad

ANL va mai construi inca 128Êde apartamente la Arad

Municipalitatea aradeana va beneficia de inca 128 de apartamente ANL care vor fi ridicate in cartierul Micalaca. Potrivit celor afirmate de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, investitia a fost aprobata dupa discutii de cateva saptamani cu directorii din cadrul Agentiei Nationale pentru Locuinte si dupa o intrevedere cu premierul Calin Popescu Tariceanu.
„In Consiliul Tehnico-Economic din Bucuresti se va aproba, in urmatoarele zile, aceasta noua investitie. Dupa aprobare, urmeaza finalizarea fazei de proiectare, iar in aceasta toamna va avea loc licitatia pentru alegerea constructorului”, a declarat Falca.
Amplasamentul noilor constructii a fost stabilit in cartierul Micalaca, in continuarea strazii Voinicilor, langa cele sase blocuri care vor fi ridicate tot pentru tineri, in parteneriat public-privat, pe baza de credit ipotecar, in drumul spre un supermarket din acea zona. Utilitatile exista deja, urmand ca de la acestea sa se extinda catre noile blocuri ANL.
„Practic, intreaga zona se va dezvolta, se va moderniza, in continuare, strada Voinicilor, dupa care, spre stanga este un sens unic de mers spre un supermarket, iar de la acesta, inapoi spre blocuri se va amenaja celalalt sens unic”, a mai explicat edilul Aradului.
Cele 128 de locuinte noi de la Arad fac parte din programul de constructii locuinte pentru tineri, destinate inchirierii si se adreseaza tinerilor cu varste de pana la 36 de ani, care nu isi permit sa cumpere un apartament sau sa inchirieze o locuinta de pe piata libera.

Cele mai citite

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă