1.1 C
București
luni, 13 ianuarie 2025
AcasăSpecialCererea de eliberare a lui Vîntu va fi judecată la Buftea

Cererea de eliberare a lui Vîntu va fi judecată la Buftea

Judecătoria Sectorului 5 a decis, marţi, să îşi decline competenţa de soluţionare a cererilor de eliberare sub control judiciar formulate de Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar în favoarea Judecătoriei Buftea, hotărârea fiind definitivă, informează NewsIn.

Astfel, instanţa a admis excepţia de necompetenţă teritorială invocată de procurorul de şedinţă şi a dispus declinarea dosarelor.

Reprezentantul Ministerului Public a solicitat, marţi, Judecătoriei Sectorului 5, unde a fost depusă cererea de eliberare sub control judiciar formulată de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, ca solicitarea să fie declinată la Judecătoria Buftea, instanţa competentă teritorial.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi apropiatul său, Ilie Cezar Ion, arestaţi de Tribunalul Bucureşti pe 29 aprilie, într-un dosar în care sunt cercetaţi pentru că l-ar fi şantajat pe Sebastian Ghiţă, au fost aduşi, marţi dimineaţă, la Judecătoria Sectorului 5, unde au formulat cereri de eliberare sub control judiciar.

În sala de judecată, procurorul de şedinţă a invocat excepţia necompetenţei teritoriale a Judecătoriei Sectorului 5 şi a cerut declinarea cererilor la Judecătoria Buftea, instanţa competentă să judece pe fond dosarul în care sunt inculpaţi cei doi.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost arestaţi pentru 29 de zile, după ce Tribunalul Bucureşti a admis, pe 29 aprilie, recursul procurorilor împotriva deciziei din 21 aprilie a Judecătoriei Sectorului 5, care a decis cercetarea celor doi în libertate. Decizia Tribunalului Bucureşti, luată cu majoritate de voturi, a fost definitivă.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost reţinuţi, pe 20 aprilie, pentru 24 de ore, fiind cercetaţi de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul PÎCCJ pentru şantaj. „Din probele administrate până la acest moment procesual a rezultat că, în perioada martie – aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unilaterale a unui contract de consultanţă şi management, Vîntu Sorin Ovidiu a pretins părţii vătămate G.S. suma de 150.000 de euro. În situaţia neconformării acestei cerinţe, partea vătămată ar fi pierdut sume importante de bani”, se arată în comunicat.

Totodată, anchetatorii spun că ameninţările şi contrângerile la adresa managerului Sebastian Ghiţă au fost întreprinse de Vîntu atât personal, cât şi prin intermediul lui Ilie Cezar Ion, care la rândul său urma să obţină un folos injust. Mai mult, potrivit comunicatului remis de Parchetul General, Vîntu „a recurs la la ameninţări cu moartea la adresa părţii vătămate şi a familiei, de natură a induce acesteia temerea că se pot materializa, fapt ce l-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie”.

Sebastian Ghiţă a depus, la începutul lunii aprilie, o plângere penală la Parchetul instanţei supreme, în care acuza că ar fi fost şantajat şi ameninţat de Vîntu.

Cele mai citite

Șeful NATO avertizează UE cu privire la „barierele” din industria de apărare

Mark Rutte, secretarul general al NATO, a avertizat Uniunea Europeană asupra riscurilor de a crea bariere care să împiedice participarea companiilor din statele NATO...

iPhone Air ar putea fi lansat la sfârșitul acestui an

Apple ar putea lansa în acest an un nou model de iPhone sub denumirea iPhone 17 Air, un dispozitiv care se anunță a fi...

Răzvan Marin, aproape de despărțirea de Cagliari! Dorit în Bundesliga și Anglia

Răzvan Marin, unul dintre cei mai importanți jucători ai naționalei României în 2024, se pregătește de o mutare importantă. Mijlocașul, aflat sub contract cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă