21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăȘtirile zileiJurma a discutat cu Toader "printre picături" despre întâlnirea cu Klemm

Jurma a discutat cu Toader “printre picături” despre întâlnirea cu Klemm

Anca Jurma a participat marţi, la Ministerul Justiţiei, la o întâlnire cu Tudorel Toader, alături de procurorul general Augustin Lazăr şi procurorul şef al DIICOT, Felix Bănilă.

La ieşirea de la MJ, Jurma a fost întrebată de jurnalişti dacă a discutat cu ministrul Toader despre întrevederea pe care a avut-o în luna iulie cu ambasadorul Klemm.

“Printre picături. Dar mă bucur că mi-aţi pus această întrebare, că iarăşi, din păcate, se vehiculează informaţii eronate în spaţiul public. Nu m-am deplasat la Ambasada SUA. Cine are curiozitatea să vadă în acea poză, pe care nu eu am făcut-o publică, se vede steagul DNA. Deci, întâlnirea a fost la sediul DNA. Nu m-am deplasat la Ambasada SUA”, a spus Jurma.

Pe 2 august, Tudorel Toader a anunţat că îi va chema pe procurorul general Augustin Lazăr şi procurorul-şef interimar al DNA, Anca Jurma, pentru a-i întreba despre întâlnirea cu ambasadorul Hans Klemm.

“Voi încerca să am o discuţie cu dânşii cât de curând, să îi invit la Ministerul Justiţiei, să întreb cât de normal este ca un procuror-şef să se ducă la o ambasadă că l-a chemat nu ştiu care ambasador, l-a invitat, mă rog, să-l felicite pentru faptul că a fost soare astăzi şi n-a plouat (…) Procurorul colaborează pe linie orizontală cu structurile aferente dintr-un stat: cu procurorii din America, din Franţa. Ambasadorii colaborează şi se coordonează cu ministrul de Externe, nu cu procurorii. Îi voi întreba: ‘aveţi reprezentativitatea aceasta a relaţiilor externe?’, Categoric că nu o au”, a spus atunci Tudorel Toader.

Afirmaţia lui Tudorel Toader venea după ce în presă a apărut informaţia că, pe data de 17 iulie, procurorul-şef al DNA, Anca Jurma, s-ar fi deplasat la Ambasada SUA.

Ulterior, DNA a dat publicităţii un comunicat de presă în care arăta că Anca Jurma s-a întâlnit pe 17 iulie cu ambasadorul Hans Klemm la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la iniţiativa misiunii diplomatice a SUA, în scopul prezentării noului ataşat FBI la Bucureşti, David Varner.

Cele mai citite

Papa Francisc spune că tensiunile și dezbaterile sunt inevitabile într-o societate modernă

Argumentele și tensiunile sunt inevitabile în societatea modernă și nu ar trebui să fie ascunse sub preș, a declarat sâmbătă Papa Francisc, avertizând că...

CNAIR va prelua de la Primăria Lugoj construirea unui nou rutier pe centura orașului

CNAIR va construi cu fonduri europene un nod rutier pe DN 6 Centura Lugoj la intersecția cu DJ 680 (lângă producătorul de piese auto...

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...
Ultima oră
Pe aceeași temă