19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialWashingtonul adoptă noi sancțiuni contra Phenianului

Washingtonul adoptă noi sancțiuni contra Phenianului

Trezoreria americană a anunțat vineri sancțiuni ce vizează 11 nord-coreeni "agenți ai regimului", care lucrează în Rusia, China, Vietnam și Cuba, dar și o societate a Phenianului. Aceste sancțiuni sunt puse pentru a izola și mai mult regimul comunist ce își continuă programul nuclear și cel de rachete balistice, ilegale din prisma dreptului internațional, transmite Reuters.

"Sancțiunile de astăzi urmăresc perturbarea rețelelor și metodelor folosite de guvernul Coreii de Nord pentru finanțarea programelor sale ilegale" din domeniul nuclear și al rachetelor balistice, a spus secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, citat de DPA.

Majoritatea celor 11 nord-coreeni supuși noilor sancțiuni sunt manageri de companii care locuiesc în China sau în Rusia, unde lucrează pentru societăți ce obțin materiale, tehnologii și finanțări pentru industria nord-coreeană de apărare, arată AFP.

Compania supusă sancțiunilor este Paeksol Trading Corporation, care exportă cărbune și minereu de fier în beneficiul regimului nord-coreean.

Statele Unite au cooperat cu China pentru ca Beijingul să oprească importul de cărbune din Coreea de Nord. Dar Paeksol a continuat să exporte cărbune prin intermediul unor societăți paravan din Dalian, oraș în nordul Chinei, scrie France Presse.

Sancțiunile anunțate vineri interzic orice fel de comerț al entităților americane cu respectivele persoane sau societăți și îngheață toate potențialele active sau bunuri ale acestora aflate sub jurisdicția SUA.

"Aceste sancțiuni subliniază angajamentul acestei administrații contra amenințării reprezentate de regimul lui Kim Jong-Un asupra Statelor Unite și aliaților noștri și în favoarea stabilității peninsulei coreene și a regiunii Asia-Pacific", a adăugat Mnuchin, preluat de AFP, cerând partenerilor și aliaților SUA să ia măsuri similare.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă