9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialTusk spune că va colabora cu Varșovia, chiar dacă a încercat să-l...

Tusk spune că va colabora cu Varșovia, chiar dacă a încercat să-l împiedice să obțină cel de-al doilea mandat

Fostul premier polonez Donald Tusk a promis că va colabora cu Guvernul de la Varșovia, chiar dacă a încercat să-l împiedice să obțină un al doilea mandat și că va depune eforturi ca țara sa natală să nu fie izolată de UE, potrivit Reuters.

“Vreau să cooperez cu toţi membrii Consiliului European şi voi face tot ce pot pentru a apăra Guvernul polonez împotriva izolării politice în Europa”, a spus Tusk într-o conferinţă de presă, întrebat dacă va media discuţiile la summiturile UE, după disputa dură cu Varşovia.

Întrebat despre cum va face acest lucru, el a precizat că va vorbit “în poloneză cu Guvernul polonez”:

Reflectând exasperarea în rândul UE faţă de tacticitile Poloniei, preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a adăugat: “Să sperăm că aceasta este o limbă pe care Guvernul polonez o va înţelege”.

Tusk şi-a îndemnat oponenţii politici de la Varşovia, ale căror emoţii a dat asigurări că le îneţege, să adopte o atitudine responsabilă şi rezonabilă privind viitorul Europei.

“Aveţi grijă de poduri ardeţi, pentru că, după ce au fost distruse, nu le mai puteţi trece din nou”, a subliniat el.

“Vreau să dedic acest proverb tuturor statelor membre (..), dar astăzi, în special, Guvernului polonez”, a adăugat Tusk.

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...
Ultima oră
Pe aceeași temă