10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialTrump a vorbit o oră cu Emmanuel Macron despre problemele internaționale

Trump a vorbit o oră cu Emmanuel Macron despre problemele internaționale

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a avut sâmbătă o conversaţie telefonică de aproximativ o oră cu preşedintele francez Emmanuel Macron, în care au discutat cele mai presante probleme internaţionale.

Potrivit unui comunicat emis de la Palatul Elysee, cei doi lideri au discutat despre problemele din Ucraina, Siria, Venezuela și Coreea de Nord.

„Convorbirea a durat aproape o oră şi s-a derulat pe un ton foarte direct şi cordial”, se precizează în comunicatul emis de Administraţia Prezidenţială din Franţa.

Într-un comunicat emis de Casa Albă se arată că Trump şi Macron au explorat modalităţile de creştere a cooperării în gestionarea crizelor din Siria şi Irak şi pentru a contracara influenţa nefastă a Iranului.

În ceea ce priveşte criza pe care o traverseaza Venezuela, cei doi preşedinţi împărtăşesc aceeaşi viziune, anume că preşedintele Nicolas Maduro trebuie să redea drepturile poporului venezuelean. În pofida criticilor internaţionale și a protestelor interne, Adunarea Constituantă din Venezuela, organismul creat pentru a prelua funcțiile Parlamentului, dominat de opoziție, a desfăşurat vineri şedinţa inaugurală. Tot vineri, Macron a anunţat că doreşte să medieze criza din această ţară.

 

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă