13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialTheresa May: Negocierile privind Brexitul încep săptămâna viitoare, conform calendarului. Macron: Uşa...

Theresa May: Negocierile privind Brexitul încep săptămâna viitoare, conform calendarului. Macron: Uşa Uniunii Europene este încă deschisă

Premierul britanic, Theresa May, a anunțat marți seară, la Paris, în cursul unui briefing de presă alături de președintele francez, Emmanuel Macron, că va fi menținut calendarul pentru Brexit, astfeă că negocierile vor începe săptămâna viitoare, informează AFP.

„Calendarul pentru negocierile Brexit-ului este menținut și acestea vor începe săptămâna viitoare", a declarat șefa Executivului britanic, imediat după ce șeful statului francez își exprimase dorința ca aceste negocieri „să demareze cât mai curând posibil".

La rândul său, președintele francez a precizat că Uniunea Europeană menţine deschisă posibilitatea rămânerii Marii Britanii în Blocul comunitar pe parcursul negocierilor pe tema Brexitului.

„Sigur că uşa Uniunii Europene este încă deschisă, cât timp negocierile pe tema Brexit nu se încheie, dar s-a luat decizia unui stat suveran de a părăsi UE, iar eu respect această decizie", a declarat Emmanuel Macron, citat de site-ul agenţiei Reuters.

Marea Britanie a decis la limită, în referendumul organizat în iunie 2016, ieşirea din Uniunea Europeană, situaţie care a declanşat la Londra o criză politică de amploare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă