16.7 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialRepublica Moldova trimite un nou ambasador în România

Republica Moldova trimite un nou ambasador în România

UPDATE: Mihai Gribincea  fost aprobat de Comisia politică externă şi integrarea europeană a Parlamentului din R.Moldova pentru un mandat de ambasador la Bucureşti, potrivit presei moldovene. 

Candidatura lui Gribincea a fost propusă de Ministerul Afacerilor Externe şi Integării Europene al Republicii Moldova şi a fost aprobată joi în Parlamentul de la Chişinău, conform ziarulnational.md.

––-

Diplomatul moldovean, Mihai Gribincea, ar urma să-l înlocuiască pe Iurie Reniță în funcția de ambasador al Republicii Moldova în România, potrivit Agerpres.

În ședința de joi a Comisiei parlamentare pentru politică externă și integrare europeană, șefa diplomației de la Chișinău, Natalia Gherman, urmează să propună 19 candidaturi la funcția de ambasador, între care figurează și numele lui Mihai Gribincea, relatează, joi, publicația Timpul.

Acesta a fost propus ca ambasador al Republicii Moldova în România pentru a-l înlocui pe actualul șef al misiunii diplomatice moldovene la București, Iurie Reniță, al cărui mandat a expirat.

Mihai Gribincea a fost până acum ambasadorul Republicii Moldova în Belgia, Olanda și Luxemburg și șeful misiunii Republicii Moldova pe lângă NATO. Înainte, el a activat în calitate de Consilier politic al Înaltului Comisar OSCE pentru minorități naționale, cu sediul la Haga, Olanda (2001-2010).

Potrivit presei de la Chișinău, Mihai Gribincea este un fervent susținător al valorilor euroatlantice. În 1998, Gribincea a scris un volum intitulat ‘Trupele ruse în Republica Moldova: factor de stabilitate sau sursă de pericol?’, în care arăta că trupele ruse din regiunea transnistreană reprezintă o sursă de pericol la adresa securității Republicii Moldova și că aceasta ar trebui să adere la NATO.

 

Cele mai citite

Nicolae Ciucă are un plan pentru relansarea industriei românești: „România produce”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că i-a cerut ministrului de Finanţe, Marcel Boloş, să prezinte şi în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL planul...

Atacatorul de la Palatul Parlamentului a fost prins într-o cameră de hotel din București

Bărbatul suspectat de comiterea atacului de la Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București, marți seară. Acesta ar suferi de depresie și...

Kelemen Hunor îl îndeamnă pe Klaus Iohannis să devină senator, după modelul Ion Iliescu, la terminarea mandatului

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, marţi seara, că actualul şef al statului, Klaus Iohannis, poate deveni senator, cu derogare în Parlament, la fel...
Ultima oră
Pe aceeași temă