Suedia și Finlanda negociază o alianță militară împotriva Rusiei

de Mihai Diac , 07 martie 2016 - stire actualizata la ora 15:16, 07 martie 2016
Militar suedez (Foto: www.goodfon.su)

Finlanda și Suedia încercă să formeze o alianță militară, înainte ca ambele țări să depună cereri de intrare în NATO, menționează un articol publicat pe site-ul Defense News.

Creșterea relațiilor militare dintre Suedia și Finlanda, precum și ale celor două țări  cu NATO vine ca o contrapondere la tensiunile cu Rusia, tensiuni datorate “agresivității neprovocate” ale acestei țări.

Generalul Micael Bydén, comandantul armatei suedeze, a avertizat asupra “intenției Rusiei de a folosi mijloace militare pentru a-și atinge scopurile politice”, în cadrul recentei sale vizite la Vilnius, capitala Lituaniei – care este țară NATO.

În acest context, negocierile actuale dintre Suedia și Finlanda – țări neutre, referitoare la un parteneriat defensiv, se referă la crearea de unități militare comune, la operații militare cu forțe combinate și la utilizarea în comun a infrastructurii militare din cele două țări. Suedia și Finlanda ar urma să-și acorde reciproc sprijin, în cazul unei agresiuni externe împotriva oricăreia dintre cele două țări.

“Pentru ca o uniune militară să capete profunzime, cele două părți trebuie să știe că ea va funcționa inclusiv în cazul unui război”, a subliniat Allan Widman, președintele Comisiei de Apărare din Parlamentul Suediei.

Partidul Liberal, din care face parte Widman, susține ideea unei uniuni militare cu Finlanda, uniune privită ca o “platformă de lansare comună” a ambelor state în drumul lor spre NATO, notează Defense News.

Citește și: SUA întăreşte colaborarea cu Suedia, pentru a descuraja o eventuală agresiune a Rusiei

Loading...

Comentarii

 • !

  22 martie 2016 0:40

  Mai terminați cu prostiile...

  raspunde comentariului
 • Dadi

  07 martie 2016 17:20

  OPORTUNITATE pentru TIMPUL LIBER ! Trebuie sa ai o ora , doua libere pe zi, calculator sau laptop, conexiune la internet, multa INCREDERE , CURIOZITATE si multa SERIOZITATE. Noi iti oferim restul, adica programul pe care sa-l folosesti cand vrei, in timpul tau liber si sa castigi bani . SUCCESUL este o stare de spirit pe care o inteleg doar cei bine INFORMATI . Vrei mai multe detalii? Solicita-le acum la adresa de email cosdadiyahoo.com

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design