12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO - Intervenția în forță a trupelor speciale franceze. Fraţii Kouachi și...

VIDEO – Intervenția în forță a trupelor speciale franceze. Fraţii Kouachi și teroristul de la magazinul evreiesc AU FOST UCIŞI. Ostaticii, eliberaţi; patru sunt în stare gravă. Statul Islamic A REVENDICAT atacul de la Charlie Hebdo

UPDATE 20:50 –  Chérif Kouachi, unul dintre autorii atacului comis la sediul revistei Charlie Hebdo, a sunat la postul BFMTV înainte de a muri şi a declarat că făcea parte din organizaţia teroristă Al-Qaida în Peninsula Arabia.

UPDATE 20:16 – Un complice al autorului luării de ostatici de la magazinul evreiesc din Paris, cel mai probabil islamista Hayat Boumeddiene, a reuşit să fugă în timpul intervenţiei poliţiei, afirmă surse citate de CNN.

UPDATE 19:45 – Mai mulţi poliţişti au fost răniţi în intervenţia la magazinul evreiesc din Paris unde avea loc o luare de ostatici, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate franceze, citate de CNN.

UPDATE 19:33 – Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici de la magazinul evreiesc din Paris şi presupusul ucigaș al poliţistei omorâte în zona Montrouge din Paris, a fost neutralizat în asatul forţelor de elită franceze, iar patru ostatici sunt în stare gravă, anunţă surse citate de presa franceză.

Amedy Coulibaly, un islamist în vârstă de 32 de ani, a fost omorât în intervenţia forţelor de ordine la un magazin evreiesc din zona Vincennes (la periferia Parisului). Cel puţin patru ostatici au fost grav răniţi în intervenţia forţelor de ordine, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate franceze.

Forţele de ordine au lansat atacul la magazinul de produse evreieşti în acelaţi timp cu intervenţia împotriva fraţilor Cherif şi Said Kouachi, care deţineau un ostatic la o tipografie din localitatea Dammartin-en-Goële. Fraţii Kouachi, consideraţi autorii atacului de la redacţia publicaţiei satirice Charlie Hebdo, au fost omorâţi în intervenţia forţelor de ordine. Ostaticul pe care îl deţineau a fost eliberat.

UPDATE 19:23 – FRANȚA sub TEROARE. Luare de ostatici la Montpellier

UPDATE 19:11  Cel puţin patru ostatici au fost ucişi în cursul intervenţiei forţelor de ordine în magazinul evreisc din Paris, anunţă poliţia franceză, citată de Reuters. Nu se ştie cu certitudine dacă ostaticii au fost omorâţi de terorist sau de forţele de ordine. Autorul luării de ostatici a fost neutralizat de poliţie.

UPDATE 19:07  Complicea atacatorul din magazinul evreiesc din Paris ar fi scăpat şi acum este căutată de poliţie.

UPDATE 19:01  Încă o luare de ostatici în urma unui jaf la un magazin de bijuterii din Montpellier, susţine presa franceză.

UPDATE 18:58  Reuters: Patru ostatici din magazinul din Paris, morţi. Atacatorul a fost ucis în atac.

UPDATE 18:55 – Forţele speciale franceze au lansat asaltul în piaţa evreiască din Paris, mai mulţi ostatici fiind eliberaţi. Autorul luării de ostatici a fost ucis. Cei cinci ostatici care erau reţinuţi de doi islamişti au fost eliberaţi, dar cel puţin doi sunt răniţi. Autorul luării de ostatici ameninţat ca îi va omorî dacă forţele de ordine vor ataca tipografia unde avea loc o altă luare de ostatici.

UPDATE 18:45 – Fraţii Cherif şi Said Kouachi au fost neutralizaţi în atacul forţelor franceze la tipografia din nordul Franţei, afirmă surse din cadrul poliţiei. Fraţii Cherif şi Said Kouachi sunt suspectaţi de comiterea atacului terorism care a avut loc miercuri la redacţia revistei Charlie Hebdo.

Cei doi fraţi au fost neutralizaţi în momentul în care au ieşit din clădire şi au deschis focul spre forţele de ordine.

Atacul terorist comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi, fiind revendicat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic în Irak şi Siria. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti – Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski). Publicaţia Charlie Hebdo primise o serie de ameninţări după ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed.

UPDATE 18:39  Patru poliţişti au fost răniţi în atacul de la magazinul de la Paris. Şi la tipografie a fost rănit un poliţist. 

UPDATE 18:29  Atacatorul magazinului din Paris a murit în timpul asaltului forţelor de ordine.

UPDATE 18:24  Ostaticii de la magazinul din Paris au fost eliberaţi.

UPDATE 18:21  Presa de la Paris susţine că forţele de ordine au acţionat simultan, atât la tipografie cât şi la magazinul din Paris.

UPDATE 18:20  AFP: Ostaticul de la tipografie este nevătămat.

UPDATE 18:15  Poliţia a confirmat exploziile de la tipografie. Poliţia susţine că acum forţele de securitate sunt pe acoperişul tipografiei.

UPDATE 18:01  BBC: S-au auzit focuri de armă la tipografia în care s-au baricadat, de dimineaţă, cei doi fraţi terorişti. BBC spune că s-ar fi auzit chiar şi explozii ceea ce pare, susţin jurnaliştii englezi, că a început ofensivă forţelor speciale împotriva celor doi.

UPDATE 17:31  Alertă cu bombă pe aeroportul de Melbourne, Australia. Aeroportul a fost închis.

UPDATE 17:13  Jurnaliştii de la Paris încep să facă legătura între atacul de miercuri şi luarea de ostatici de vineri de la Paris. Ei susţin că bărbatul care a luat ostatici, vineri, în magazinul evreiesc nu ar fi altcineva decât cel de al treilea bărbat care, împreună cu cei doi fraţi Kouachi, au comis atacul de la Charlie Hebdo.

UPDATE 17:10  Presa din Algeria susţine că serviciile de informaţii algeriene ar fi avertizat autorităţile competente de la Paris, pe 5 ianuarie, despre atentatul care ar fi urmat să aibă loc la revista de satiră Charlie Hebdo.

UPDATE 16:42  Bărbatul din magazin ameninţă că ucide ostaticii dacă "fraţii" săi nu sunt eliberaţi. Cei doi la care se referă atacatorul de la Paris sunt cei care i-au împuşcat, miercuri, pe jurnaliştii de la Charlie Hebdo. Acum cei doi sunt ascunşi într-o tipografie din localitarea Dammartin-en-Goële şi l-au luat ostatic pe patronul imprimeriei.

UPDATE 16:22  Un bărbat a fost reţinut de poliţie lângă magazinul în care sunt luaţi ostatci.

UPDATE 16:17  Linia 6 a metroului din Paris a fost închisă.

UPDATE 16:13  Polţiia urmăreşte un bărbat înarmat care s-ar afla în Piaţa Trocadero, scrie Le Figaro.

UPDATE 16:04  Piaţa Trocadero a fost EVACUATĂ. A fost evacuată o zonă de doi km pătraţi, informează Digi 24.

UPDATE 15:53  Pe unele bloguri franţuzeşti se spune că Piaţa Trocadero din Paris va fi închisă.

UPDATE 15:47  Elevii din cele trei şcoli din localitatea Dammartin-en-Goële au fost scoşi din şcoli li excortaţi până acasă de poliţişti.

UPDATE 15:40  Informaţia furnizată de AFP despre cei doi morţi pare a se confirma. Şi alte ziare de la Paris spun acelaşi lucru.

UPDATE 15:31  Poliţia franceză a publicat fotografiile celor doi suspecţi ale împuşcăturilor din Montrouge. Ei sunt Amedy Coulibaly şi prietena lui, Hayat Boumeddiene.

UPDATE 15:30  Traficul rutier din zona Porte de Vincennes a fost oprit. Străzile din Paris nu mai sunt aglomerate. Mulţi parizieni nu au mai ieşit din casă.

UPDATE 15:23  AFP susţine că în noua luare de ostatici din Paris sunt deja doi morţi. Informaţia nu este confirmată de poliţie.

UPDATE 15:17  Ministerul Afcerilor Externe a trimis o informare de călătorie pentru Franţa. Cetăţenii români care au în plan să călătoreasca în Franţa sau sunt deja pe teritoriul francez, în special în zona capitalei Paris, trebuie "să manifeste prudenţă maximă".

UPDATE 15:07  Toate magainele evreieşti din Paris s-au închis, informează Digi 24.

UPDATE 14:36  Poliția a blocat total Porte de Vincennes.

UPDATE 14:46  Presa franceză susţine că sunt 5 femei şi un copil sunt ostatici. Alte surse susţin că doar 5 persoane sunt ostatici.

UPDATE 14:35  S-au tras focuri de armă în nord-estul Parisului, informează Europe 1

UPDATE 14:34  Poliția a blocat total Porte de Vincennes 

UPDATE 14:33  RTL susţine că în aceste momente are loc o nouă luare de ostatici într-o băcănie dintr-un cartier evreiesc din Paris. Suspectul ar fi ucigașul de ieri al polițistei şi are asupra sa două mitraliere. Ostatici ar fi o femeie și un copil

UPDATE 13:57  Teroriştii îl ţin captiv, de azi-dimineaţă, pe directorul tipografiei. Michel Catalano are 26 de ani şi nu a putu fi contactat de dimineaţă, scrie B1.

UPDATE 13:40  ISIS a revendicat atentatul de la Paris. Abu Saad al-Ansari: "Ne asumăm responsabilitatea. Franţa a fost începutul. Urmează Marea Britanie, Statele Unite şi mulţi alţii", informează DPA, preluat de Digi 24.

UPDATE 13:21  Cursa Tarom Bucureşti – Paris a reuşit, în sfârşit, să aterizeze pe aeroportul Charles de Gaulle. A survolat aeroportul de câteva ori până a primit dreptul de aterizare.

UPDATE 13:21  Europe 1: Trupe speciale ale jandarmeriei negociază cu teroriştii care sunt baricadaţi într-o tipografie şi au luat un ostatic.

UPDATE 13:02  Bernard Cazeneuve, ministrul de interne: "Nu există răniţi sau victime. Nu s-a dat încă asaltul".

UPDATE 12:25  Francois Hollande:  Vreau să menţionez că statul francez are capacitatea de a se apăra împotriva terorismului.

UPDATE 12:25  Francois Hollande: Trebuie întărită securitate la frontieră. Tot noi trebuie să apărăm şi imigraţia. Franţa are un stat, este o forţă, o garanţie care în fiecare zi acţionează în numele binelui general. 

UPDATE 12:22  Francois Hollande: Autorităţile trebuie să prevină astfel de fapte. Aici trebuie lucrat mai bine. Trebuie asigurată securitatea tuturor cetăţenlor care vor participa la manifestaţiile care vor urma să aibă loc. Accesul liber şi protecţia cetăţenilor este responsabilitatea noastră. Vor fi manifestaţii în toată Franţa, nu doar în Paris. Vor fi manifestaţii chiar şi în sate. Este responsabilitatea noastră să îi apărăm.

UPDATE 12:21  Francois Hollande: Franţa asigură populaţia că programul nostru antiterorist funcţionează. Francezii trebuie să ştie că toţi cetăţenii republicii sunt apăraţi.

UPDATE 12:19  Francois Hollande: Ţara noastra a fost victima, în ultimele decenii, ale atacurilor care aveau caracter terorist. Au existat astfel de tentative, dar statul francez le-a dejucat.

UPDATE 12:17  Francois Hollande: Franţa este în stare de şoc. Le cer francezilor să fie uniţi pentru că sunt oameni care vor să ne subjuge.

UPDATE 12:16  Un deputat francez susţine că poliţiştii au intrat deja în contact cu cei doi terorişti, dar aceștia au spus că sunt gata să moară că martiri, informează RTL. 

UPDATE 12:11  Preşedintele Francois Hollande se întâlneşte chiar acum cu premierul Manuel Valls la sediul Guvernului.

UPDATE 11:54  Preşedintele Hollande, declaraţii de presă la ora 12:00

UPDATE 11:52  Atacatorul din sudul Parisului a fost identificat, scrie AFP.

UPDATE 11:50  Premierul Franţei, Manuel Valls: Suntem implicaţi într-un război contra terorismului. Este nevoie de măsuri noi pentur a răspunde unei asemenea ameninţări.

UPDATE 11:32  Două avioane au fost redirecţionate, relatează Air News Agency

UPDATE 11:31  Două piste ale aeroportului Charles de Gaulles au fost închise, informează Sky News. Măsura a fost luată pentru a nu afecta acţiunea poliţiei şi jandarmeriei.

UPDATE 11:27  Parchetul din Paris susţine că nu sunt victime.

UPDATE 11:16  Prefectul Pariului susţine că asaltul poliţiştilor a ÎNCEPUT. 

UPDATE 11:10  Presa a fost oprită la intrarea în localitatea Dammartin-en-Goële în care se află cei doi.

UPDATE 11:09  Jandarmii le-au cerut locuitorilor din Dammartin să nu iasă din case şi să stea departe de ferestre.

UPDATE 11:07  Teroriştii s-au refugiat într-o tipografie.

UPDATE 11:06  Poliţiştii negociază cu cei doi fraţi terorişti, susţine iTele şi Le Figaro.

UPDATE 11:03  Atacatorii de la fabrică sunt cei doi terorişti, informează Reuters.

UPDATE 10:58  Cei doi fraţi ar conduce acum un Peugeot 206. Este cel furat în această dimineaţă.

UPDATE 10:56  Doi morţi şi peste 20 de răniţi în schimbul de focuri. Presa franceză susţine că şoferul unei maşini ar fi fost luat ostatic.

UPDATE 10:39  Urmărire pe o şosea din nord-estul Parisului. Masini ale Jandarmeriei şi Poliţiei se îndreaptă spre comuna unde a avut loc luarea de ostatici, informează RTL

UPDATE 10:32  Zona este survolată de trei elicoptere. 

UPDATE 10:24  Noi focuri de armă în Paris. Două persoane au furat o maşină. Poliţia îi urmăreşte. Luare de ostatici într-o companie din zonă. După semnalmentele cei doi par a fi chiar cei doi fraşi terorişti.

UPDATE 09:56  Mai multe rude ale celor doi fraţi terorişti au fost arestaţi.

UPDATE 09:35  Conform jurnalistului Guillaume Debre, principala teamă a autorităţilor este că cei doi suspecţi ar putea să ajungă la graniţa cu Belgia şi ar putea ieşi din ţară.

UPDATE 08:20  Oficialii americani au dezvăluit că cei doi suspecţi, Cherif şi Said Kouachi, se aflau pe lista neagră americană a terorismului şi că Said Kouachi se antrenase în mânuirea armelor în Yemen.

Autoriţăţile de la Paris au decis vineri dimineaţa să institutie stare de alertă antiteroristă maximă în Franţa. Asta înseamnă ca toate forţele de ordine vor patrula înarmate şi cu arme de asalt, informează Mediafax.

foto: twitter.com / lefigaro.fr / google maps

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă