30 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăSpecialSerbia: 708 persoane cu suspiciune de Ebola sunt monitorizate de autorități

Serbia: 708 persoane cu suspiciune de Ebola sunt monitorizate de autorități

Autoritățile medicale sârbe monitorizează 708 persoane posibil infectate cu Ebola, a anunțat joi Ministerul Sănătății, potrivit Agerpres. Dintre acestea, 92 de persoane au sosit recent din zone infectate, transmite agenția de presă croată Hina.

Pentru a preveni pătrunderea virusului pe teritoriul Serbiei, au fost luate toate măsurile de precauție, în concordanță cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății. De asemenea, au fost intensificate eforturile pentru asigurarea de echipament de protecție suplimentar, după înregistrarea primului caz de Ebola în Europa, raportat în Spania, a precizat ministerul sârb.

În Spania, șapte persoane au fost internate cu simptome de Ebola, dintre care un singur caz confirmat. Starea de sănătate a asistentei spaniole s-a înrăutățit joi.

De asemenea, un cetățean britanic cu simptome ale virusului Ebola a murit joi în Macedonia. Autoritățile au anunțat că hotelul unde acesta a fost cazat a fost sigilat.
 

Cele mai citite

Modificări la RO e-TVA. Amenzile se vor aplica de la 1 ianuarie 2025

În urma reacțiilor din partea mediului de afaceri, dar și a contabililor și experților fiscali, Ministerul Finanțelor modifică OUG 70/2024. Astfel, RO e-TVA va fi amânat...
Ultima oră
Pe aceeași temă