16 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialȘeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, susține că politica lui Donald Trump privind...

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, susține că politica lui Donald Trump privind Afganistanul permite contacte necondiţionate cu talibanii

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a declarat că noua politică a Statelor Unite privind Afganistanul permite contacte necondiţionate cu insurgenţii talibani, în timp ce contactele Rusiei cu organizaţia teroristă respectă regulile ONU, potrivit Mediafax.

"Dacă am înţeles corect noua strategie a Statelor Unite, aceasta permite contacte cu talibanii fără condiţii prealabile pe care trebuie să le îndeplinească. Nu cred că acest lucru este în concordanţă cu interesul nostru comun de a respecta linia convenită şi care a fost aprobată de ONU. Sper, totuşi, că vom putea clarifica această contradicţie în timpul contactelor cu omologii noştri americani la nivel de experţi", a spus Lavrov.

Şeful diplomaţiei de la Moscova a precizat că "Rusia a urmărit două obiective în comunicarea cu talibanii: soluţionarea problemelor practice care afectează securitatea cetăţenilor noştri şi a instituţiilor noastre din Afganistan şi încurajarea dialogului dintre talibani şi guvern, pe baza criteriilor aprobate de Consiliul de Securitate al ONU".





Serghei Lavrov apreciază că strategia Washingtonului privind situaţia din Afganistan este greşită, iar folosirea forţei în soluţionarea crizei afgane este "o cale inutilă".

Luni, preşedintele american Donald Trump a anunţat o nouă strategie pentru Afganistan, prin care SUA va continua să sprijine guvernul afgan şi armata afgană în confruntarea cu insurgenţii talibani, fiind posibilă invitarea forţelor ostile la masa negocierilor.

În conformitate cu rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU, talibanii pot să participe la negocieri doar dacă îşi întrerup legăturile cu teroriştii, încetează confruntările armate şi îşi afirmă respectul faţă de Constituţia afgană.

Cele mai citite

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...

Cea mai mare rețea de clinici de recuperare medicală, Centrokinetic, se extinde în vestul țării

Fondul de investiții de growth AGISTA a sprijinit cel mai mare lanț de recuperare medicală din România, Centrokinetic, în achiziția celei de-a opta clinici...

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...
Ultima oră
Pe aceeași temă